Vakardienas vakariņās atkal liku lietā Balticovo olu baltumus 🙂 Tapa biezpiena un olu baltuma deserts ar kokosriekstu pienu (var likt paniņas, tad būs arī mazāk tauku) un nektarīniem. Sanāca 18 desertu formiņas (man ēdienreizē 4). 1 deserta uzturvērtība: 5.4g olbaltumvielu; 1.4g ogļhidrātu; 1.2g tauku; 42 kcal.
Sastāvdaļas skatīt foto.
Pagatavošana: pārlej 20g želantīna ar ūdeni, un10min uzbriedina. Pa to laiku sajauc biezpienu ar no 1 citrona izspiestu sulu, samazināta tauku satura kokosa pienu, stēviju, vaniļas cukuru. Tad uzbriedušo želantīnu ar visu trauku liek karstā ūdens peldē, līdz tas uzkarst un izšķīst. Pa to laiku sagriež nektarīnu gabaliņos un kārto silikona formiņās, kas saliktas uz dēlīša (pēc tam būs jādabon ledusskapī). Tad saputo olu baltumus un iecilā biezpiena masā. Tad jau arī izšķīdinātais želantīns nedaudz padzisis, to arī uzmanīgi iemaisa biezpiena masā un ar karoti lej formiņās un tad liek sastingt uz 2h ledusskapī. Tā es katru vakaru variēju ar piedevām biezpiena, paniņu un olbaltuma pamatam un droši pirms miega ēdu saldos (sacensību gatavošanās pēdējās nedēļās gan biezpienu nomainu uz grieķu jogurtu un augļus aizstāju ar ko citu - piparmētru lapiņām, citrona miziņu, magonēm u.tml.). :))