Jautājums, ko dzirdu visbiežāk, pilnīgi noteikti ir: Ko tu ēd? Te nu ir.. visi mani iemīļotākie produkti ???vienuviet un viena diena manā ēdienkartē:

Brokastis: Auzu pārslas ar čia sēklām un svaigām ogām
2. brokastis: Jogurts bez piedevām
Pusdienas: Vista vai zivs ar kvinoju un svaigiem dārzeņiem
Launags: Biezpiens saputots ar olu baltumu un auzu pārslām, cepju cepeškrāsnī mafinu formiņās
Vakariņas: Omlete no olu baltumiem un 1 olas ar dārzeņiem.

Uzturvielu sadalījums sanāk aptuveni 40% ogļhidrātu, 30% tauku un 30% olbaltumvielu. Gatavojoties sacensībām šie procenti mainās ?
Bet pamatprincips vienmēr saglabājās: Dienas pirmajā pusē uzņemu vairāk ogļhidrātu, vakarā uzsvars uz olbaltumvielām. Tieši tās ir ķermeņa galvenais uzbūves materiāls un veic virkni funkciju, bez kurām organisms nedarbotos. Olbaltumvielu trūkums atsāj negatīvu ietekmi uz imunitāti, veicina vielmaiņas palēnināšanos un svara pieaugumu. Lai no tā izvairītos, iesaku dienā uzņemt ap 2g olbaltumvielu uz 1 kg ķermeņa svara. Ēdiet liesu gaļu, zivis, olas, vājpiena produktus, daudz dārzeņu, graudaugus un pākšaugus, esiet aktīvi un smaidīgi! Tad viss būs perfekti ?

Saite uz Anitas Pazules Facebook publikāciju