Man prasa, ko es ar tik daudz Balticovo olbaltumiem iesākšu :)) Aizies, kā smērērs :D. Es tos lietoju gandrīz katru dienu, jo vnk man ļoti garšo olas un olu baltums ir unikāls produkts gan veselīgam, pulnvērtīgam sporta un diētas uzturam (100g satur 10.5g olbaltumvielu, 0.7g ogļhidrātu un 0g tauku) olbaktymvielu, gan dažādībai, jo var gatavot vieglus salātus vakariņām, omletes, gan olbaltumvielām bagātus otros (sacepumiem ar liesu gaļu, dārzeņiem, gargraudu rīsiem, liesu sieru), gan saldajiem desertiem un kūkām. Un man vnk ļoti garšo 🙂

Varu padalīties ar savu šodienas vakariņu - Olu un dārzeņu salātu recepti (16g olbaltumvielu, 7g tauku, 9g ogļhidrātu; 164 kcal).

Sastāvdaļas:

  • Balticovo ola
  • spināti 40g
  • kāposti 40g
  • zaļā paprika 80g
  • puravs 10g
  • burkāni 10g
  • olīveļļa 2g
  • ābolu etiķis 4g
  • citronpipari 1g

Pagatavošana:
Olu liek vārīties (man patīk mīksta - 3min vāru pēc ūdens uzvārīšanās) un uz pannas (ar vāku) lieku sutināt olu baltumu (parasti ieleju ūdeni nedaudz pannā, kad uzvāras, ieleju olu baltumu, bet var arī nedaudz eļļu ar silikona slotiņu iesmērēt pannā), pārkaisu ar sāli, pipariem . Pa to laiku: uz šķīvja saliek spinātlapas; sagriež visus dārzeņus strēmelēs un kārto pāri spinātiem, pārkaisa citronpiparus, pārslaka uzmanīgi ar eļļu un āboletiķi. Visu pārcilājot samaisa. Tikmēr jau ola uzvārījusies un olbaltums gatavs, sadalu pa gabaliņiem un pārlieku salātiem. Gatavs (10 min darba). Man ļoti garšoja un vēders pilns ar proteīnu un šķiedrvielām 🙂

Saite uz Kristīnes Belvertes Facebook publikāciju.