ANDREJS TERENTJEVS

restorāna “Riits” šefpavārs gatavo

Olas... gandriz katra cilveta Riits sakas ar vēršaci, olu Benedikta gaumē vai omleti.
Pētnieki vēl spriež, vai ir veselīgi ēst daudz olu vai nē... tikmēr mēs visi turpinām ēst!
Mans iecienītākais olas pagatavošanas veids ir olas Benedikta gaumē – viegli un garšīgi!

VEĢETĀROS PAVASARA OLU RULLĪŠUS AR MANGO, GURĶI UN PIPARMĒTRU

SASTĀVDAĻAS

  • 100g svaiga mango
  • 100 g svaiga gurķa
  • 100g avokado
  • 5g piparmētru lapas
  • 2 vistu olas
  • 20g saldā krejuma
  • 3 rīspapīra lapas
  • 40g sojas merces
  • 10g svaiga ingvera
  • 5ml sezama eļļas
  • 5g rukola

PAGATAVOŠANA

  1. Nomazgā un nomizo dārzeņus;
  2. Samaisa abas olas ar saldo krējumu un gatavo plānu omleti uz lēnas uguns – omletei jābūt plānās pankūkas biezumā;
  3. Sojas mērcei pievieno rīvētu ingveru un sezama eļļu, ļauj 20 minūtes ievilkties, tad izņem ingveru;
  4. Gareniski sagriež gurķi, mango, avokado un piparmētru, aplej ar sojas, ingvera un sezama eļļas mērci, un ietin plānajā omletē;
  5. Samitrina rīspapīra lapas ar ūdeni, lai tās ir lokanas, likt tām virsū rukolu un ietīt tajās jau gatavos omletes rullīšus;
  6. Sagriezt cilindra formā un pievienot vēl mērci pēc garšas!