ANNA GRĪVA

restorāns “Pagalms” konditore gatavo

Ikdienā gatavoju ļoti daudz dažādu kūku un kūciņu, un neviena no manām mīļākajām receptes praktiski nav iedomājama bez olām - olas noteikti ir mutē kūstoša biskvīta galvenais noslēpums. Taču neiebilstu izmantot olas arī mazliet netradicionālākā veidā, jo tās vienkārši ir ļoti garšīgas!

AUZU PĀRSLU GRILJĀŽAS KĀRTOJUMU AR OGĀM UN ITĀĻU MERINGU

SASTĀVDAĻAS (4 DESERTA PORCIJĀM)

  • 200g pilngraudu auzu pārslu
  • 3 ēdamkarotes agaves sīrupa vai medus
  • 2 olu baltumi
  • 150g cukura + 1 ēdamkarote
  • 60g ūdens
  • 100ml saldais krējums
  • Mīļākais ogu biezenis/ievārījums (piemēram, aveņu)

PAGATAVOŠANA

  1. Uz pannas apcep auzu pārslas ar sīrupu vai medu pēc izvēles. Atdzesē;
  2. Uzmanīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem, baltumus ar mikseri sakuļ stingrās putās. Paralēli gatavo cukura sīrupu – katliņā uz vidējas uguns karsē cukuru kopā ar ūdeni, kamēr cukurs izkusis un konsistence atgādina sīrupu (aptuveni 3-4 minūtes);
  3. Gatavo itāļu meringu. Visu laiku kuļot, mazā strūkliņā olu baltumiem pievieno sīrupu un puto, kamēr baltums ir atdzisis un izveidojusies spīdīga, stingra masa (vismaz 5 minūtes);
  4. Sakuļ saldo krējumu ar ēdamkaroti cukura līdz iegūta gaisīga putukrējuma masa;
  5. Trauciņos kārto auzu pārslu griljāžu, ogu biezeni, nedaudz putukrējumu. Atkārto 2 reizes un pa virsu liek meringa kārtu. Ja ir iespēja, to var mazliet apdedzināt, taču speciāla apstrāde obligāti nav nepieciešama, jo merings pagatavots ar karstu sīrupu.