LAURA GRĒVIŅA

bloga “Viens + Viens” autore gatavo

Olas vienmēr gatavojam brokastīs brīvdienās – tās ir vai nu klasiskas omletes, olu kultenis, olās ceptas maizītes. Protams, izmantojam arī pankūku gatavošanā, vai vienkārši ēdam vārītas. Bērniem ļoti garšo olas, tādēļ tām vienmēr jābūt mājās! Olas ir lielisks ēdiens, jo tās var pagatavot dažādi, bet pats galvenais - ātri!

SĒŅU RISOTO AR VĀRĪTU OLU

SASTĀVDAĻAS

  • Sastāvdaļas (2 porcijām)
  • 1/2 baltā sīpola
  • 1 timiāna zariņš ar lapiņām
  • 20 ml baltvīna
  • 6 baltie šampinjoni
  • 150 g risoto rīsi
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 1 ēdamkarote krēmsiera vai saldā krējuma
  • 25 g Parmas siera
  • 2 olas

PAGATAVOŠANA

  1. Pannā sasilda olīveļļu;
  2. Pievieno sīki sakapātu sīpolu un timiānu un apcep 2 minūtes;
  3. Pievieno sķipsniņu sāls;
  4. Pannā pievieno rīsus un sagrieztus šampinjonus un apcep 2-3 minūtes;
  5. Pielej baltvīnu un ļauj tam iztvaikot;
  6. Tad pamazām lej klāt buljonu: pielej vienu kausiņu buljona un ļauj tam iztvaikot. Tad atkal pievieno kausiņu buljona, un atkal ļauj tam iztvaikot. Tā turpina, kamēr buljons beidzies, un rīsi ir gatavi. Gatavo uz vidējas uguns, regulāri apmaisot;
  7. Kad rīsi gatavi, nogriez uguni un pievieno krēmsieru (vai saldo krējumu) un rīvētu sieru;
  8. Pasniedz ar mīksti vārītām olām (olas jāvāra 3-5 min no brīža, kad ūdens sācis vārīties)!