MĀRTIŅŠ SIRMAIS

restorāna “3 Pavāru Restorāns” šefpavārs gatavo

Olu ēd visās pasaules malās, visos kontinentos, kultūrās un valstīs. Man brokastīs vienmēr ir mīksti vārīta ola!

OLU LIĶIERI AR ŠOKOLĀDES KŪKU

OLU LIĶIERIS

SASTĀVDAĻAS

  • 2 olu dzeltenumi
  • 100ml saldā krējuma
  • 50ml tumšā ruma
  • 100g cukurniedru cukura

PAGATAVOŠANA

  1. Olas dzeltenumu ar cukuru ūdens peldē karsē intensīvi maisot;
  2. Pievieno siltu saldo krējumu, līdz masa sabiezē, tad atdzesē un pievieno rumu;
  3. Ļauj atdzist, pasniedz ar šokolādes kūku, vaniļas saldējumu vai vienkārši bauda kā didžestīvu!

ŠOKOLĀDES KŪKA

SASTĀVDAĻAS

  • 200g tumšā šokolāde
  • 2 vesalas olas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 100g miltu
  • 100g cukura
  • 150g sviests

PAGATAVOŠANA

  1. Ūdens peldē sakausē šokolādi un sviestu;
  2. Olas sakuļ ar cukuru;
  3. Šokolādes un sviesta masā iecilā miltus;
  4. Visas sastāvdaļas sajauc un liek cepties 180C ~ 12min!