PAULA ROZE

dzīvesstila bloga www.mrspaularoze.com autore gatavo

Ēdiens man nav tikai ēdiens, bet gan sajūtas, bauda, piedzīvojums, atmiņas un emocijas, tāpēc, neatkarīgi no tā, kur un kā es ieturu maltīti, tam ir jābūt garšīgam ēdienam. Atslēga noteikti nav ēdiena sarežģītības pakāpē, jo, kā jau visā mūsu dzīvē, vienkāršais mēdz būt tas ģeniālākais, un mūsdienu ritms bieži liedz pie plīts pavadīt ilgas stundas, tāpēc gardais piedzīvojums ir jāspēj izdzīvot caur viegli realizējamām receptēm un ikdienā viegli pieejamiem produktiem, kas vienlaikus ir vērtīgi un neprasa milzīgus finansiālos ieguldījumus. Olas noteikti ir viens no tiem produktiem, kas mūsu ģimenes ledusskapī būs vienmēr, jo liela daļa mūsu mīļāko ēdienu satur tieši olas – pankūkas, olu mafini, omletes, pildītas olas, dažādi pīrāgi, salāti, gaļas panējumi un citi – ola ir viens no vispraktiskākajiem produktiem, tāpēc, bez šaubām, ieņem svarīgu vietu mūsu ikdienas uzturā!

SILTĀS BROKASTU OLMAIZĪTES AR MOCARELLA SIERU

SASTĀVDAĻAS

  • 2 maizes šķēles (vēlams izvēlēties graudu vai dārzeņu maizi, bet galvenais tādu, kas pašiem vislabāk garšo)
  • 1 L izmēra ola
  • Mocarella siers
  • 1 tomāts
  • 1/2 avokado
  • Bazilika pesto
  • Balzamiko krēmus
  • Citronpipari
  • Sāls
  • Malta paprika
  • Nedaudz eļļas cepšanai

PAGATAVOŠANA

  1. Vispirms izgriež maizītēs vienādus apļveida caurumus, tad uzkarsē pannā nedaudz eļļas un viegli apgrauzdē abas maizītes no vienas puses;
  2. Kad maizītes pavisam viegli apgrauzdētas, tad tās saliek vienu otrai virsū ar apgrauzdētajām pusēm kopā un caurumā iesit olu, kam virsū uzber nedaudz sāli, nedaudz citronpiparus un mazdrusciņ malto papriku;
  3. Viegli apmaisa olu, kas atrodas maizītes vidū un, kad tā apakšpusē nedaudz apvilkusies, apmet maizītes ar visu olu riņķī un cep no otras puses;
  4. Vissarežģītākais šajā vienkāršajā receptē ir nepiesvilināt maizītes, jo tās apgrauzdējas ļoti ātri, tāpēc vēlams cept uz ļoti nelielas uguns;
  5. Kad ola maizīšu vidū gatava, tad maizīti ņem nost no pannas, liek uz šķīvja. Kamēr tā vēl karsta, liek virsū šķēlītēs sagrieztu tomātu, šķēlītēs sagrieztu mocarella sieru, šķēlītēs sagrieztu avokado un pa virsu liek nedaudz bazilika pesto, tad vēlreiz tomātu, mocarella sieru, avokado un pa virsu nedaudz uzber citronpiparus;
  6. Tad maizīti nedaudz pārslaka ar balzamiko krēmu un tā ir gatava pasniegšanai!