Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

ANNIJA APSĪTE

Bloga “Annijas Virtuvē” autore

CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU

#pieliecolu

Kaut ko uz šo pusi jau sen gribēju pamēģināt, bet kaut kā nekad nebija sanācis. Šoreiz biju spiesta. Olas mājās kaut kā par daudz bija saradušās un, lai neaizietu postā, nevarēju iedomāties neko labāko par šo. Tātad “quiche” jeb “kišs” kā to mēdz latviskot ir tik pat “latvisks” vārds kā mafins (kas mani personīgi mazliet kaitina… nezinu, kāpēc). Oriģināli šis ēdiens ir nācis no Vācijas un arī vārds quiche ir cēlies no vārda “kuchen”, kas patiesībā nozīmē neko citu kā kūka. Mūsdienās tradicionāli šo ēdienu uzskata tomēr par franču virtuves pārstāvi.

Pamatā ir visdažādākās sastāvdaļas… ko nu sirds kāro. Kā veģetārieši, tā gaļēdāji būs apmierināti. Pamatā tiek likta mīkla. Es, protams, izvēlējos bezglutēna alternatīvu. Kādu? To redzēsi tālāk!

Kas nepieciešams?

Pamatnei:

  • 80 samaltas auzas
  • 80g kukurūzas milti (nevajag baidīties eksperimentēt ar pamatni. Ja nav vieni milti, var paņemt citus, piemēram, rīsu miltus)
  • 1 ola
  • ~150g rjaženka (der arī krējums, kefīrs, grieķu jogurts)
  • mazliet sāls

Man šāda attiecība bija ideāla formiņai ar 27cm diametru.

Iekšiņai:

  • 5 olas
  • ~ 10 šampinjoni
  • 2 nelielas paprikas
  • 1 liels sīpols
  • olīveļļa
  • sāls, mazliet cukura, mazliet kurkumas, kādas 10 citronbazilika lapiņas (var vērt vienkārši baziliku)
  • parmezāna siers
  • 3 tējkarotes rīsu miltu stingrumam (pieļauju, ka varēja iztikt, bet es tomēr sabijos :)) )
  • var pielikt kādu sieru ar izteiktu garšu treknumiņam un sāļumam

PAGATAVOŠANA:

Pamatnes sastāvdaļas, daudz nedomājot, jaucam kopā. Priecājamies par skaisto bumbulīti, kas sanāk pēc mīcīšanas. Mīklai vairs nevajadzētu lipt pie trauka, tai jāsanāk pastingrai.  Paralēli sakuļam 5 olas, kurkumu, sāli, cukuru, bazilika lapiņas, rīsu miltus. Uz pannas, uz lielas uguns (lai šampinjoni nesāk suloties) olīveļļā apcepam dārzeņus – papriku, sīpolus, šampinjonus. Kad dārzeņi viegli apbrūninājušies un olas sakultas, sajaucam vienā traukā un lejam visu masu 10 minūtes apceptajā formiņā. Liekam cepeškrāsnī uz ~ 30 minūtēm ~ 180 grādos. Skatāmies pēc cepeškrāsns īpatnībām. ? Kad izņemam ārā, apberam bagātīgi ar parmezāna sieru.

Labu apetīti!

Saite uz Annijas Apsītes blogu.

CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU