UVIS JANIČENKO

restorāna “COD” šefpavārs gatavo

Olas japāņu virtuvē izmanto daudzos sāļos un saldos ēdienus – vispopulārākais no tiem ir Tamagoyaki – japāņu omlete, kas satīta rullītī un kurai ir īpaša vieta gan uz brokastu galda, gan bento pusdienās, kā arī uz suši rīsiem. Viens Japānas iedzīvotājs gadā apēd vidēji 320 olas… un tas nav nekāds pārsteigums!

TUNČA TATAKI SALĀTUS AR PONZU MĒRCĒ MARINĒTĀM PLAUCĒTĀM PAIPALU OLĀM

SASTĀVDAĻAS

  • 60g tunča filejas
  • 5 paipalu olas
  • 30g avocado
  • 20g daikon japaņu redīsu
  • ½ tējkarote sasmalcinātu maurloku
  • 1 garais gurķis
  • 50ml ponzu mērces
  • 125ml Mitsukan rīsu etiķa
  • 60g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • Biešu lapiņas un ēdamie ziedi dekorēšanai

PAGATAVOŠANA

  1. Plaucētas paipalu olas marine ponzu mērcē 4 stundas;
  2. Sagatavo gurķu “lentītes”, ar mizojamo nazi tās “nomizojot” no gurķa;
  3. Sagatavo marinādi no 250ml ūdens, 125ml Mitsukan rīsu etiķa, 60g cukura un 1 tējkarotes sāls. Visu samaisa, līdz cukurs un sāls izšķīduši. Marinē gurķu lentītes šajā marinade 4 stundas;
  4. Pagatavo daikon-oroshi, sarīvējot daikon redīsu uz smalkas rīvītes un pievienojot 1 ēdamkaroti ponzu mērces;
  5. Sagriež avocado 10-12 mm lielos kubiciņos;
  6. Apsvilina tunča fileju no ārpuses nelielā eļļas daudzumā. Tunča iekšpusei jāpaliek jēlai, tam jābūt apceptam tikai no ārpuses;
  7. Sagriež apcepto tunča fileju 6-8 mm lielos gabaliņos;
  8. Uzliek tunci uz šķīvja kopā ar marinētajām plaucētajām paipalu olām, gurķu “lentītēm” un avocado;
  9. Pievieno daikon-oroshi uz tunča gabaliņiem;
  10. Dekorē ar biešu lapiņām un ēdamajiem ziediem!