ĒRIKS DREIBANTS

restorāns “3” šefpavārs gatavo

Olas manā ledusskāpi ir vienmēr, jo man garšo olas - īpaši gardas ir rīta omletes.

SPARĢEĻU, SAVVAĻAS FORELES UN OLU SALĀTUS AR FRANČU VINEGRETU

Salāti

SASTĀVDAĻAS (4 PORCIJĀM)

  • 4 olas
  • 8 sparģeļi
  • 4 redīsi
  • 2 saujas pavasara salātu lapu
  • 400g foreles filejas
  • 1 pavasara melnā trifele
  • Olīveļļa cepšanai
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • Sāls
  • Pipari

PAGATAVOŠANA

  1. Sparģeļus nomizo un vārošā ūdeni vāra 1 minūti, atdzesē aukstā ūdenī;
  2. Redīsus sagriež plānās ripiņās;
  3. Pavasara salātu lapas nomazgā un nosusina no ūdens;
  4. Foreles fileju cep uz pannas katru pusi 3 min apberot ar sāli un pipariem pēc garšas;
  5. Pavasara melno trifeli sagriež plānās ripiņās.

 Ola

  1. Katliņā ielej 1,5 litru ūdens, pievieno 2 ēdamkarotes etiķa un sāli pēc garšas;
  2. Uzvāra ūdeni un vārošā ūdenī iesit olas bez čaumalas, un vāra 3 minūtes;
  3. Ar putu karoti izņem olu no ūdens uz notecina lieko ūdeni.

Mērce

SASTĀVDAĻAS

  • 4 ēdamkarotes nerafinētas olīveļļas
  • 1 tējkarote baltvīna etiķa
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 tējkarote kubiņos sagrieztas šalotes
  • Jūras sāls

PAGATAVOŠANA

Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un mērce gatava!

PASNIEGŠANA

Visas sastāvdaļas liek četros traukos, virsū liek olu un uzlej mērci!