ĒRIKS DREIBANTS
restorāns “3” šefpavārs gatavo
Olas manā ledusskāpi ir vienmēr, jo man garšo olas - īpaši gardas ir rīta omletes.
SPARĢEĻU, SAVVAĻAS FORELES UN OLU SALĀTUS AR FRANČU VINEGRETU
Salāti
SASTĀVDAĻAS (4 PORCIJĀM)
- 4 olas
- 8 sparģeļi
- 4 redīsi
- 2 saujas pavasara salātu lapu
- 400g foreles filejas
- 1 pavasara melnā trifele
- Olīveļļa cepšanai
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- Sāls
- Pipari
PAGATAVOŠANA
- Sparģeļus nomizo un vārošā ūdeni vāra 1 minūti, atdzesē aukstā ūdenī;
- Redīsus sagriež plānās ripiņās;
- Pavasara salātu lapas nomazgā un nosusina no ūdens;
- Foreles fileju cep uz pannas katru pusi 3 min apberot ar sāli un pipariem pēc garšas;
- Pavasara melno trifeli sagriež plānās ripiņās.
Ola
- Katliņā ielej 1,5 litru ūdens, pievieno 2 ēdamkarotes etiķa un sāli pēc garšas;
- Uzvāra ūdeni un vārošā ūdenī iesit olas bez čaumalas, un vāra 3 minūtes;
- Ar putu karoti izņem olu no ūdens uz notecina lieko ūdeni.
Mērce
SASTĀVDAĻAS
- 4 ēdamkarotes nerafinētas olīveļļas
- 1 tējkarote baltvīna etiķa
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 1 tējkarote kubiņos sagrieztas šalotes
- Jūras sāls
PAGATAVOŠANA
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un mērce gatava!
PASNIEGŠANA
Visas sastāvdaļas liek četros traukos, virsū liek olu un uzlej mērci!