BRIGITA DAMBE
bloga www.brigitadambe.com autore gatavo
Mana ģimene nedēļas laikā apēd teju 30 olas! Un tas ir pavisam vienkārša iemesla dēļ - mēs tās ēdam katru dienu - brokastīs, pusdienās, citreiz vakariņās. Cepam, vāram un pievienojam to kā vienu no sastāvdaļām dažādos ēdienos - pankūkās, kūkās, sacepumos, un visur kur ļauj izdoma! Olas reāli rullē! 🙂
GRIEĶU BURGERS AR VĒRŠACI
SASTĀVDAĻAS
GAĻAS KOTLETES
- 500g maltas liellopu gaļas
- 100g rukolas (vai spinātu)
- 60g sadrupināta fetas siera
- 20g sakapātu saulē kaltētu tomātu
- 2 olas
- 1/2 tējkarote sāls
PIEDEVAS
- 4 burgeru maizītes
- sauja rukolas (vai spinātu)
- 1 šķēlēs sagriezts tomāts
- tzatziki vai ķiploku mērce
- 4 olas
PAGATAVOŠANA
- Bļodā samaisa burgeru sastāvdaļas, izveido četras kotletes un liek ledusskapī uz stundu (15 min saldētava) - tas palīdz kotletēm sacietēt un cepot nejukt ārā;
- Tikmēr uz pannas apbrūnina maizītes, sagriež tomātus, sacep vēršacis un sagatavo mērci, ja nepieciešams;
- Uz lēnas uguns cep kotletes, no abām pusēm tām jābūt brūnām. Ja pieejams pārtikas termometrs, kotletes gatavas, kad iekšā sasniedz 70 grādu pēc Celsija temperatūras;
- “Montē augšā” burgerus! Uz maizītes liek mērci, rukolu vai spinātu lapas, kotleti, vēršaci, tomātu, mērcīti un tad maizīti!