BRIGITA DAMBE

bloga www.brigitadambe.com autore gatavo

Mana ģimene nedēļas laikā apēd teju 30 olas! Un tas ir pavisam vienkārša iemesla dēļ - mēs tās ēdam katru dienu - brokastīs, pusdienās, citreiz vakariņās. Cepam, vāram un pievienojam to kā vienu no sastāvdaļām dažādos ēdienos - pankūkās, kūkās, sacepumos, un visur kur ļauj izdoma! Olas reāli rullē! 🙂

GRIEĶU BURGERS AR VĒRŠACI

SASTĀVDAĻAS

GAĻAS KOTLETES

  • 500g maltas liellopu gaļas
  • 100g rukolas (vai spinātu)
  • 60g sadrupināta fetas siera
  • 20g sakapātu saulē kaltētu tomātu
  • 2 olas
  • 1/2 tējkarote sāls

PIEDEVAS

  • 4 burgeru maizītes
  • sauja rukolas (vai spinātu)
  • 1 šķēlēs sagriezts tomāts
  • tzatziki vai ķiploku mērce
  • 4 olas

PAGATAVOŠANA

  1. Bļodā samaisa burgeru sastāvdaļas, izveido četras kotletes un liek ledusskapī uz stundu (15 min saldētava) - tas palīdz kotletēm sacietēt un cepot nejukt ārā;
  2. Tikmēr uz pannas apbrūnina maizītes, sagriež tomātus, sacep vēršacis un sagatavo mērci, ja nepieciešams;
  3. Uz lēnas uguns cep kotletes, no abām pusēm tām jābūt brūnām. Ja pieejams pārtikas termometrs, kotletes gatavas, kad iekšā sasniedz 70 grādu pēc Celsija temperatūras;
  4. “Montē augšā” burgerus! Uz maizītes liek mērci, rukolu vai spinātu lapas, kotleti, vēršaci, tomātu, mērcīti un tad maizīti!