KRISTIĀNA CIMERMANE

bloga www.tasteabit.com autore gatavo

Mana ikdiena piepildīta aktivitātēm - vadu deju, kustību nodarbības. Ēdot olas, uzņemu vitamīnus, minerālus, proteīnus. Man ir būtiski iegūt pietiekami olbaltumvielu kaulu un muskuļu veidošanā, un uzturēt labu vispārējo veselību. Olas - neaizstājama sastāvdaļa desertos, kad klientiem radu siera kūkas, biskvīta tortes un gaisīgās Pavlovas.

BIEŠU PANKŪKAS AR PLAUCĒTĀM OLĀM

SASTĀVDAĻAS

Pankūkām

  • 1 neliels smalki sagriezts šalotes vai sarkanais sīpols
  • 400g vārītas bietes
  • 3 olas
  • ½ tējk. čili pārslas (ja nav pārslas, var sasmalcināt pusi no svaiga čili)
  • šķipsniņa sāls

Cepšanai

  • eļļa
  • sviests

Dekorēšanai

  • kazas siers
  • olas plaucēšanai
  • diedzēti biešu asni

PAGATAVOŠANA

  1. Vārītas bietes ir sulīgas - iesaku tās sagatavot iepriekš. Sarīvējiet, ielieciet caurdurī, atstājiet uz 1h, lai notecētu sula.
  1. Sagrieziet sīpolu. Bļodā lieciet notecinātās bietes, sasmalcināto sīpolu, pievienojiet masai 3 olas, sāli vai čili pārslas. Samaisiet.
  1. Uzkarsējiet pannā eļļu un nedaudz sviesta. Lieciet pannā 3 ēdamkarotes biešu masas, izveidojat pankūkas formu. Cepiet 3-4 minūtes. Otru pusi cepiet 2 minūtes.
  1. Plaucētu olu pagatovošanai vajadzēs mazu krūzīti. Iesitiet tajā olu. Uzvāriet lielu daudzumu ūdens katlā, kā arī pievienojiet sāli. Kad ūdens ir sasniedzis vārīšanās t, ar karoti maisiet to, līdz izveidojas atvars. Centrā ielejiet olu no krūzītes, turpiniet nedaudz maisīt atvara virzienā, 2-3 minūtes. Piebilde – lai plaucējums izdotos, nepieciešamas svaigas olas! Tā pa vienai plaucējiet katru olu.
  1. Pirms pasniegšanas olu pārgrieziet, saturs notecēs pār pankūkām. Dekorējiet ar kazas sieru, diedzētiem biešu asniem.