LINDA TELLGRENA

bloga “Lindas Virtuve” autore gatavo

Olas ir lieliskas ar to, ka šis produkts ir piemērots ikvienai ēdienreizei! Vislabprātāk baudu olas vārītas bez čaumalas kopā ar Holandes mērci, skābmaizi un salātiem vēlajās brokastīs. Vai gatavoju desertus: izcili krēmīgu mājās gatavotu plombīru no dzeltenumiem vai gaisīgu pavlovu ar putukrējumu un augļiem - no baltumiem.

CEPTUS ĶĪNIEŠU RĪSUS AR MARMORA OLU

SASTĀVDAĻAS (2 PORCIJĀM)

  • Eļļa cepšanai
  • 1 brīvās turēšanas vistu (bioloģiskā) ola, viegli sakulta
  • 1 pakčojs
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 100 grami sēnes, sagrieztas ripiņās
  • 400 grami vārītu rīsu
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 sarkanā čili pāksts, sagriezta ripiņās
  • 100 grami zaļo zirnīšu
  • Maza buntīte lociņu

Marmora olām:

  • 2 brīvās turēšanas vistu (bioloģiskās) olas
  • 2 ēdamkarotes melnās tējas
  • 60 ml sojas mērces
  • 1 anīsa zvaigznīte
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 ēdamkarote cukura

PAGATAVOŠANA

  1. Iepriekšējā vakarā pagatavo marmora olas: olas vāra 7 minūtes, ieliek aukstā ūdenī atdzesēt. 600 ml ūdens uzvāra, noņem no uguns. Gatavo marinādi - ieber ūdenī tēju, pievieno sojas mērci, garšvielas un cukuru, atstāj 10 minūtes ievilksies, pirms likt vārītās olas. Pirms likšanas šķidrumā olu čaumalu viegli sasit ar karotes apakšējo daļu - spraudziņas veidos marmora rakstu. Marinādei nokāš biezumus, ieliek olas un atstāj uz nakti ledusskapī. Olas izņem no marinādes un noloba čaumalu.
  1. Uz pannas uzkarsētā eļļā uzcep omleti.
  2. Pakčoju pārgriež uz pusēm un sautē nelielā daudzumā ūdens un sojas mērces uz pannas pāris minūtes no abām pusēm.
  3. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sēnes un čili.
  4. Pievieno rīsus, sezama eļļu, sojas mērci, zirnīšus un sagatavoto omleti, ik pa laikam apmaisot, cep 3-4 minūtes.
  5. Kārto šķīvī, pārkaisa ar lociņiem, pasniedz ar uz pusēm pārgrieztu marmora olu. Malā liek sautēto pakčoju.