OLGA ELSTE
bloga garsukaruselis.lv autore gatavo
Dievinu olas! Zinu visu par to gatavošanas teoriju, niansēm, praksi un nekas nespēj mani sarūgtināt vairāk kā pārvārīts olas dzeltenums.
PASTU AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU
Šajā receptē izmantosim svaigu olas dzeltenumu un visus bailīgos gribu nomierināt, ka samaisot visas pastas sastāvdaļas kopā, dzeltenumus pagatavosies tieši tik daudz, cik vajadzēs un pastas mērce kļūs vēl maigāka un vēl krēmīgāka. Galvenais nosacījums - servē pastu ar mērci karstu un ilgi negaidi. Būs garšīgi, apsolu!
SASTĀVDAĻAS
- 300 g pastas (spagetti, piemēram)
- 300 g portobello sēņu
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 čili
- 30 g sviesta
- 4 olas
- 200 g saldā krējuma
- pusbunte pētersīļu
- šķipsniņa sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 40 g rīvēta parmezāna siera
PAGATAVOŠANA
1. Ielej katlā 3 litrus ūdens, ieber sāli un liec vārīties pastu kā norādīts uz iepakojuma. Kamēr pasta vārās, pagatavo mērci.
2. Pannā izkausē sviestu un viegli apcep plānās šķēlēs sagrieztas ķiploka daiviņas.
3. Kad tās kļūs mīkstākas, pievieno sakapātu čili un šķēlēs sagrieztas sēnes.
4. Uzber sēnēm sāli un piparus un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sēnes būs gatavas. 5. Ielej sēnēs saldo krējumu un sildi līdz tas sāks vārīties.
6. Noņem pannu no uguns un ieber mērcē sakapātus pētersīļus.
7. Katrā šķīvī liec gatavu pastu, virsū pārlej ar portobello mērci, uzber rīvētu parmezāna sieru un nobeidz ar svaigu olas dzeltenumu. Priekā!