Tāpēc es vēlējos padalīties ar Jums ko man ikdienā nozīmē obaltumvielas un cik svarīgas tās man ir lai sasniegtu sportiskos panākumus. Aizvadot pilnvērtīgu sezonas sagatavošanās periodu, treniņi ir 6 reizes nedēļā.
Tāpēc svarīgs pareizs uzturs, lai ķermenis un organisms varētu atjaunoties. Pilnīgi visām ķermeņa funkcijām ir nepieciešamas olbaltumvielas.
Sportistiem ir jāuzņem vismaz 1,5g/ķ.kg olbaltumvielas dienā. Par cik es esmu šķēpmetējs, un šķēpmešana ir eksplozīvā spēka sporta veids, es cenšos uzņemt vismaz 3g olbaltumvielu par katru manu ķermeņa kilogramu. Līdz ar to, ikdienā lietoju daudz šķidruma, kā arī daudz pievienoju edienkartei svaigus salātus un dārzeņus.
Vienā ēdienreizē aptuveni 30g olbaltumvielas ir 10 balticovo olu baltumos. Tāpēc savā receptē to arī izmantošu!
Šodien pagatavoju vienkāršas, bet olbaltumu pilnas brokastis! Olu baltuma omleti! Nekā grūta un sarežģīta, galvenais, lai labi garšo!
Pagatavot olu baltuma omleti ir ļoti vienkārši!
Nepieciešamie produkti:
- Balticovo olu baltums;
- Rudzu maize;
- Tomāts
- Ggurķis
- Biezpiens;
- Balticovo cieti vārītās paipalu olas;
- Rīvēts siers - pēc izvēles!
Pagatavošana:
Uzsilda pannu un ielej nedaudz eļļas, lai omlete nepiedeg. Izmanto 10 olu baltumus, jeb aptuveni vienu glāzi. Kamēr omlete cepjas, sagriež dārzeņus un paipalu olas. Saliek biezpienu uz rudzu maizes un sakārto visu uz šķīvja. Apgriež omleti uz otru pusi. Manas omletes cepšanas laiks bija aptuveni 2 minutes uz katras puses. Sakārto visu uz šķīvja, dekorējot ar zaļumiem.
Lai labi garšo!