Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

BRIGITA DAMBE

bloga Brigita+Kristine autore

PLAUCĒTAS OLAS AR zAĻUMU SALĀTIEM UN KRĀSNĪ CEPTU BATĀTI

Viegli pagatavojamas, vizuāli pievilcīgas, barojošas un gardas, tādas brokastis ir mūsu gaumē. Un nav svarīgi, tā ir darbadiena, brīvdiena vai svētki, brokastis, kas dod enerģiju un prieku visai dienai, esam pelnījuši vienmēr. Šodien dalāmies ar košu brokastu recepti, kas pa spēkam ir ikvienam! Gatavojam plaucētas olas, kas pasniegtas ar zaļumu salātiem un cepeškrāsnī ceptu batāti - tas viss 20 minūšu laikā!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1-2 batātes*

  • 4 redīsi

  • 1 mazais gurķis

  • 5 cherry tomātiņi

  • sauja zaļumu pēc izvēles - izmantojām gārsu, pieneņu lapas, baziliku

  • 1 ēdmk ķirbju sēklu

  • 1 tjk eļļas

  • 2 olas

  • sāls

  • pipari

  • sezama sēklas

PAGATAVOŠANA:

  1. Sagriez batāti biezās šķēlēs, liec uz sagatvotas cepampannas, apslaki ar eļļu un uzber piparus un sāli. Cep 200°C 15 minūtes. 
  2. Tikmēr sagriez dārzeņus un salātus, liec bļodā, pievieno ķirbju sēklas, eļļu, sāli un piparus. Samaisi! 
  3. Tad plaucē olas. Kā to darīt, meklē ŠAJĀ video, ja neesi to nekad darījis, izmanto trešo metodi - tev noteikti sanāks!
  4. Tagad saliec visu kopā - uz šķīvja liec batātes šķēli, tad salātus un virsū plaucētu oliņu. Apber ar sezama sēkliņām. 

*Noteikti paliks pāri, bet sacep uzreiz vairāk - pārpalikumi lieliski noderēs pusdienām vai vakariņām!

Saite uz blogu http://www.brigitaunkristine.com/