Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

ĒRIKS DREIBANTS
Restorāns 3 īpašnieks un šefpavārs

OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM

SASTĀVDAĻAS:

  • 4 olas;
  • 24 saujas ar gailenēm;
  • 8-12 gab. vārīti jaunie kartupeļi;
  • 2 saujas ar lauku zaļumiem;
  • 1 ēdamkarote sviesta;
  • 1 zariņš timiāna;
  • 1 gab. šalote;
  • sāls, pipari.

PAGATAVOŠANA:

GAILENES UN KARTUPEĻI

Uz pannas sviestā apcepam smalki sagrieztu šaloti, gailenes un iepriekš uzvārītos jaunos kartupeļus. Pievienojam timiānu, kā arī pēc garšas sāli un piparus. Kad viss apcepies, pievienojam lauku zaļumus un servējam šķīvjos.

OLA MUNDIERĪ

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un uz lēnas uguns liek vārīties olas - bez čaumalas. Olas vārām 3-5 min, un pēc tam ar putu karoti izņemam un liekam šķīvī. Pārberam ar svaigi maltiem pipariem.

OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM