Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE
Dūla, Instagram konta Perlumamma.lv autore

TIRAMISU AR OGĀM

Re ku mans Tiramisu ar ogām! Gardākais pasaulē, protams, aiz visiem tiem, kurus taisa Itālijā.

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 gr Maskarpones siers
  • divas paciņas cepumus - t.s. “Dāmu pirkstiņus”
  • 5 olas (tiramisu necep un nevāra, tādēļ ļoti svarīgi, ka olas ir svaigas!)
  • glāzi pūdercukura
  • kakao
  • krūze stipras kafijas
  • 50 ml brendijs vai konjaks
  • sokolāde
  • ogas

 

KAS JĀDĀRA?

Uzvāra stipras kafijas, atdzesēt to līdz istabas temperatūrai, olu dzeltenumus saputot kopā ar pūdercukuru, tad masā iecilā Maskarpones sieru, bet svarīgi būtu to darīt ar karoti, jo ar mikseri masa var sanākt pašķidra saputo arī divus olu baltumus un tos iecilā pagatavotajā krēmā, to ieliek ledusskapī kafiju ielek lēzenā šķīvī, pievieno 50 gr brendija, bet to var pievienot pēc garšas, svarīgi, lai pēc tam kafija negaršo spirtoti cepumus, uzmanīgi, pa vienam, apmērcē kafijā, svarīgi to darīt ātri, lai cepumi pārāk nesamirktu, tos kārto lēzenā traukā vienā kārtā pa virsu cepumiem pāri pārlej sagatavoto krēmu, nākamā ir cepumu kārta, tad atkal krēms un tā var būvēt Tiramisu pili, ja vien trauks to atļauj esmu starp kārtām arī likusi sagrieztas zemenes šoreiz liku virskārtā avenes, kas saldajam tiramisu, piešķir mazu skābumiņu un virskārtā arī uzber kakao, pūdercukuru un sarīvētu šokolādi tad tiramisu liek ledusskapī un tad vislabāk garšo pēc 4-6 h stāvēšanas tur.

 

TIRAMISU AR OGĀM