Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

LAURA GRĒVIŅA
Bloga “Viens plus viens” autore

OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM

#pieliecolu
Mums patīk ēst brokastīs olas. Lai neapniktu, cenšos katru reizi tās pagatavot un pasniegt citādāk. Viens no brokastu, un īstenībā arī pusdienu variantiem, ir pasniegt olu (ceptu, mīksti vārītu vai vārītu bez čaumalas) kopā ar graudaugiem un dārzeņiem. Šoreiz izvēlējos sezonālas piedevas – gailenes un kale jeb lapu kāpostu. Enerģijai – griķu pārslas!

1 PERSONAI:

  • 30 g griķu pārslas
  • sauja gailenes
  • sauja kale jeb lapu kāposta
  • 1 ola

PAGATAVOŠANA:

Griķu pāslas uzvāra. Uz pannas olīveļļā apcep gailenes un lapu kāpostu. Pieaugušo procijai var pievienot mazliet sojas mērces un tabasko pikantumam.
Olu uzcep un pasniedz kopā ar griķiem, gailenēm un kāpostu. Vari pievienot arī dīgstus vai lociņus. Šī recepte tapusi no “Balticovo” brīvo vistu olām.

Saite uz Lauras Grēviņas Blogu

OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM