Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

OLGA ELSTE
Bloga www.garsukaruselis.lv autore

PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU

Šajā receptē izmantosim svaigu olas dzeltenumu un visus bailīgos gribu nomierināt, ka, samaisot visas pastas sastāvdaļas kopā, dzeltenumus pagatavosies tieši tik daudz, cik vajadzēs un pastas mērce kļūs vēl maigāka un vēl krēmīgāka. Galvenais nosacījums - servē pastu ar mērci karstu un ilgi negaidi. Būs garšīgi, apsolu!

VAJADZĒS (4 PERSONĀM):

  • 300 g pastas (spagetti, piemēram)
  • 300 g portobello sēņu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 čili
  • 30 g sviesta
  • 4 olas
  • 200 g saldā krējuma
  • pusbunte pētersīļu
  • šķipsniņa sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • j40 g rīvēta parmezāna siera

PAGATAVOŠANA:

Ielej katlā 3 litrus ūdens, ieber sāli un liec vārīties pastu kā norādīts uz iepakojuma. Kamēr pasta vārās, pagatavo mērci.

Pannā izkausē sviestu un viegli apcep plānās šķēlēs sagrieztas ķiploka daiviņas. Kad tās kļūs mīkstākas, pievieno sakapātu čili un šķēlēs sagrieztas sēnes. Uzber sēnēm sāli un piparus un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sēnes būs gatavas. Ielej sēnēs saldo krējumu un sildi līdz tas sāks vārīties. Noņem pannu no uguns un ieber mērcē sakapātus pētersīļus.

Katrā šķīvī liec gatavu pastu, virsū pārlej ar portobello mērci, uzber rīvētu parmezāna sieru un nobeidz ar svaigu olas dzeltenumu. Priekā!

PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU