Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
OLGA ELSTE
Bloga www.garsukaruselis.lv autore
PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU
Šajā receptē izmantosim svaigu olas dzeltenumu un visus bailīgos gribu nomierināt, ka, samaisot visas pastas sastāvdaļas kopā, dzeltenumus pagatavosies tieši tik daudz, cik vajadzēs un pastas mērce kļūs vēl maigāka un vēl krēmīgāka. Galvenais nosacījums - servē pastu ar mērci karstu un ilgi negaidi. Būs garšīgi, apsolu!
VAJADZĒS (4 PERSONĀM):
- 300 g pastas (spagetti, piemēram)
- 300 g portobello sēņu
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 čili
- 30 g sviesta
- 4 olas
- 200 g saldā krējuma
- pusbunte pētersīļu
- šķipsniņa sāls
- svaigi malti melnie pipari
- j40 g rīvēta parmezāna siera
PAGATAVOŠANA:
Ielej katlā 3 litrus ūdens, ieber sāli un liec vārīties pastu kā norādīts uz iepakojuma. Kamēr pasta vārās, pagatavo mērci.
Pannā izkausē sviestu un viegli apcep plānās šķēlēs sagrieztas ķiploka daiviņas. Kad tās kļūs mīkstākas, pievieno sakapātu čili un šķēlēs sagrieztas sēnes. Uzber sēnēm sāli un piparus un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sēnes būs gatavas. Ielej sēnēs saldo krējumu un sildi līdz tas sāks vārīties. Noņem pannu no uguns un ieber mērcē sakapātus pētersīļus.
Katrā šķīvī liec gatavu pastu, virsū pārlej ar portobello mērci, uzber rīvētu parmezāna sieru un nobeidz ar svaigu olas dzeltenumu. Priekā!
-
OLGA ELSTE
PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU
ĒRIKS DREIBANTS
OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
-
OLGA ELSTE
VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU
ĒRIKS DREIBANTS
GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
-
LAURA GRĒVIŅA
OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM
ĒRIKS DREIBANTS
GIN FIZZ
-
LAURA GRĒVIŅA
VASARAS SALĀTI AR TUNCI
BRIGITA DAMBE
GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
-
ANNIJA APSĪTE
CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU
BRIGITA DAMBE
BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
-
ANNIJA APSĪTE
SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM
ILZE LIPSKA
VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
-
DANA ROŽLAPA
BURKĀNU KĒKSS
ILZE LIPSKA
OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
-
DANA ROŽLAPA
RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI
SANTA MATULE
BANĀNU PANKŪKAS
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
TUNČA SALĀTI
SANTA MATULE
VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU
ANSIS KLINTSONS
SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
-
UNA ULME
OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM
ANSIS KLINTSONS
GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
-
KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE
TIRAMISU AR OGĀM
ANASTASIJA MARUTA
VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
-
SIGNE MEIRĀNE
POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU
LĪNA MŪZE
AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
-
PAULA ROZE
SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
-
ANASTASIJA MARUTA
VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI