Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
PAULA ROZE
Bloga www.mrspaularoze.com autore
SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI
#pieliecolu
Man garšo ēst, bet gatavošanai laiku atvēlu relatīvi maz, tāpēc ēdieniem ir jābūt ātri un vienkārši pagatavojamiem, tāpēc šoreiz tapa siltie salāti, kas ir gan ļoti sātīgi, gan arī ļoti svaigi un būs lieliski piemēroti agrām vasaras vakariņām. Šo salātu labākā īpašība ir tā, ka tajos ir vieta improvizācijai, kā arī tie lieliski garšo arī nākamajā rītā, ja palikuši pāri. Sastāvdaļu daudzumus, kā pēdējā laikā ierasts, ieteikšu pievienot uz aci un pēc patikšanas.
Pārīti kartupeļu ar visu mizu kārtīgi nomazgā, sagriež daiviņās, apber ar drusciņu sāls un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Es kartupeļiem neizmantoju taukvielas, bet gan cepu uz sviesta papīra.
Tikmēr uz grillpannas liek cepties kumosa lieluma gabaliņos sagrieztu vistas fileju, kas apbērta ar drusciņu sāls un pipariem. Droši var ceptu arī uz parastās pannas, bet grillpannas foršākā īpašība ir tā, ka nav nepieciešamas papildus taukvielas.
Liek mazā katliņā novārīties pārīti olu. Vāra, lai tās būtu ar cietu dzeltenumu.
Kamēr cepas kartupeļi, grillējas vistas fileja un vārās olas, lielā bļodā sapluina aisberga salātus kraukšķīgumam, sagriež gurķi, kādu tomātu, pieber mazliet pupiņas savā sulā, krāsai piegriež drusciņ dzeltenās paprikas, pieber sauju sēklu maisījuma un pievieno plūkātu mocarellas sieru.
Tam visam pa virsu uzber mazlietiņ sāls un kārtīgi samaisa.
Atsevišķā trauciņā sagatavo mērci salātiem, kas sastāv pamatā no olīveļļas, krpatas ābolu etiķa un balzamiko krēma. Riktīgi samaisa to visu kopā un lej virsū salātiem. Sirsnīgi apmaisa.
Salātos iemaisa siltās kartupeļu daiviņas un vistas fileju. Atkal samaisa.
Sagriež lielos gabalos vārītās olas un uzber salātiem pa virsu. Visu samaisa.
Pasniedz uzreiz siltus. Pieaugušajiem vēlams ar glāzi vēsa baltvīna.
-
OLGA ELSTE
PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU
ĒRIKS DREIBANTS
OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
-
OLGA ELSTE
VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU
ĒRIKS DREIBANTS
GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
-
LAURA GRĒVIŅA
OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM
ĒRIKS DREIBANTS
GIN FIZZ
-
LAURA GRĒVIŅA
VASARAS SALĀTI AR TUNCI
BRIGITA DAMBE
GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
-
ANNIJA APSĪTE
CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU
BRIGITA DAMBE
BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
-
ANNIJA APSĪTE
SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM
ILZE LIPSKA
VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
-
DANA ROŽLAPA
BURKĀNU KĒKSS
ILZE LIPSKA
OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
-
DANA ROŽLAPA
RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI
SANTA MATULE
BANĀNU PANKŪKAS
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
TUNČA SALĀTI
SANTA MATULE
VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU
ANSIS KLINTSONS
SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
-
UNA ULME
OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM
ANSIS KLINTSONS
GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
-
KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE
TIRAMISU AR OGĀM
ANASTASIJA MARUTA
VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
-
SIGNE MEIRĀNE
POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU
LĪNA MŪZE
AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
-
PAULA ROZE
SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
-
ANASTASIJA MARUTA
VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI