Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

ANNIJA APSĪTE

Bloga “Annijas Virtuvē” autore

SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM

#pieliecolu

Dzīvojot laukos, tā vien prasās pēc tādām riktīgām bērnības lauku receptēm. Šoreiz par to, kā sasālīt gardas ķilaviņas, kuras tik lieliski sader ar cieti vārītām olām.

Mani savā ziņā vienmēr ir fascinējuši omīšu ēdieni. Un viens no tādiem ir ķilavmaizītes ar olu. Protams, nopirkt gatavas ķilavas var ikviens, taču ne visi spēj pagatavot gardas sālītas ķilaviņas paši. Tad nu vēl viena omīšrecepte arī manā blogā.

KAS NEPIECIEŠAMS?

SVAIGIE VASARAS SALĀTI

  • 250 g svaigas brētliņas
  • 2,5 ēd. k. rupjās sāls,
  • 1 tēj. k. cukurs (bez kaudzītes)
  • Šķipsniņa malti melni pipari
  • melno piparu graudiņi
  • 7 baltie piparu graudiņi
  • 1-2 jamaikas (smaržīgie) pipari
  • 1 tēj. k. koriandrs
  • 2-3 lauru lapas

PAPILDUS:

  • Olas (Izmantoju Balticovo brīvo vistu olas)
  • Ķelmēnu maize
  • Sviests

KAS JĀDARA?

Visas garšvielas sajauc kopā, vēlams, lai tās ir smalkas. Piparus var arī pievienot kafijas dzirnaviņās samaltus. Traukā kārto zivis vienā kārtā, pārkaisa ar maisījumu. Nākamā kārtā atkal zivis un tad atkal garšvielas. Liek šķīvīti pa virsu bļodai, uz šķīvīša liek nelielu slogu. Visu liek ledusskapī iekšā. Nākošajā dienā tās jau būs ēdamas. Atliek vien pārgriezt vēderus uz pusēm, nogriezt galvas un iztīrīt no asakām. Lieliski garšos kopā ar rupjmaizi, sviestu un, protams, olām.

Labu apetīti!

Saite uz Annijas Apsītes blogu.

SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM