Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

ANASTASIJA MARUTA
Bloga “Salt’n’Pepper Lifestyle Blog” autore

VEĢETĀRIE TAKO AR OLU

Balticovo piedāvāja piedalīties viņu aizraujošajā projektā un parādīt jums dažas receptes, kuru viena no sastāvdaļām ir olas. Protams, mēs ar prieku piekritām! Jo mums patīk garšīgi paēst!

#pieliecolu
Domājot par to, ko interesantu Jums piedāvāt, nolēmām, ka viens no mūsu iecienītākajiem ēdieniem, iespējams, Jums ļoti garšos! Šodien kopā pagatavosim oriģinālu tako! Parasti tako mums asociējas tikai ar ļoti asu un tālu meksikāņu ēdienu, taču to var pagatavot arī, izmantojot daudz pazīstamākas sastāvdaļas, galvenais ir likt lietā fantāziju un nenobīties eksperimentēt. Mūsu recepte noderēs tiem, kuri iecienījuši veselīgu pārtiku, un arī veģetāriešiem – gan kā uzkoda, gan arī pamatēdiens. Bet varbūt brokastis – kāpēc gan nē? Tā kā pierakstiet un gatavojiet kopā ar Salt’n’Pepper Lifestyle Blog!

OBLIGĀTĀS SASTĀVDAĻAS

  • Santa Maria kukurūzas tako kabatiņas – 1 iepakojums
  • Rimi konservēti turku zirņi – 1 burciņa
  • Balticovo olas – 3 gab. (var arī vairāk))
  • Santa Maria Salsa ar ķiplokiem – 1 burciņa
  • Ķiršu tomāti
  • Olīveļļa
  • Rīvēts Džiugas siers – apmēram 100-150 grami

SASTĀVDAĻAS - PĒC GARŠAS

  • Sāls
  • Pipari
  • Pētersīļi
  • Laima sula
  • Asais pipars
  • Asā Santa Marija mērce

 

PAGATAVOŠANA:

Lai pagatavotu tako pildījumu, uzsildām pannu un ielejam olīveļļu. Maza piebilde – ja gribam mazāku kaloriju daudzumu pildījumā, droši varam iztikt bez eļļas, jo salsas mērcē ir pietiekoši daudz šķidruma un, ja Jums ir panna ar pretpiedeguma pārklājumu, tad par piedegšanu nav jāraizējas.

Ieberam pannā turku zirņus (iepriekš notecinot šķidrumu) un uzlejam salsas mērci. Var izmantot arī tomātu pastu un garšvielas piebērt kā Jums tīk! Visu samaisam un vāram uz lēnas uguns dažas minūtes. Ja ir vēlēšanās, turku zirņus var arī sasmalcināt, lai iegūtu viendabīgu masu.

Mazliet vēlāk mērcei pievienojam četrās daļās sagrieztus ķiršu tomātus un sasmalcinātus pētersīļus. Var izmantot arī mazliet laima sulas. Kā variantus var izvēlēties vai nu laima augli vai koncentrētu laima sulu, kas, starp citu, ir ērtāk. Samaisām visu. Vārām uz lēnas uguns apmēram 2 – 3 minūtes, lai iztvaikotu liekais šķidrums.

Kad liekais šķidrums ir iztvaicējies, veidojam maisījumā uz pannas nelielas iedobes un iesitam tajās Balticovo olas. Ja vēlaties ēdienā mazāk kaloriju, iesitiet tikai olu baltumus.

Samazinām uguns stiprumu un pārkaisām olas ar sāli un pipariem pēc garšas. Ja mums patīk asāki ēdieni, var pievienot aso piparu. Pievienojam arī rīvētu Džiugas sieru, tādējādi mēs iegūsim viendabīgāku mērces masu un protams arī uzlabosim garšas kvalitāti. Uzliekam pannai vāku. Kamēr masa pannā gatavojas, ķersimies pie tako, tos vajag uzsildīt cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes 125 grādu temperatūrā.

Tako var aizvietot ar kukurūzas plācenīšiem vai lavašu. Šai gadījumā plāenīšus vai lavašu uzsilda uz pannas vai cepeškrāsnī.

Uzsildītos tako piepildam ar maisījumu no salsas, turku zirņiem un olām. Gatavojam porcijas, kuras garnējam ar ķiršu tomātiem un asiem pipariem. Visu to pārkaisām ar sieru.

Tako ir gatavs, nobaudām to! Labu ēstgribu!