Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
BRIGITA DAMBE
bloga Brigita+Kristine autore
PLAUCĒTAS OLAS AR zAĻUMU SALĀTIEM UN KRĀSNĪ CEPTU BATĀTI
Viegli pagatavojamas, vizuāli pievilcīgas, barojošas un gardas, tādas brokastis ir mūsu gaumē. Un nav svarīgi, tā ir darbadiena, brīvdiena vai svētki, brokastis, kas dod enerģiju un prieku visai dienai, esam pelnījuši vienmēr. Šodien dalāmies ar košu brokastu recepti, kas pa spēkam ir ikvienam! Gatavojam plaucētas olas, kas pasniegtas ar zaļumu salātiem un cepeškrāsnī ceptu batāti - tas viss 20 minūšu laikā!
SASTĀVDAĻAS:
- 1-2 batātes*
- 4 redīsi
- 1 mazais gurķis
- 5 cherry tomātiņi
- sauja zaļumu pēc izvēles - izmantojām gārsu, pieneņu lapas, baziliku
- 1 ēdmk ķirbju sēklu
- 1 tjk eļļas
- 2 olas
- sāls
- pipari
- sezama sēklas
PAGATAVOŠANA:
- Sagriez batāti biezās šķēlēs, liec uz sagatvotas cepampannas, apslaki ar eļļu un uzber piparus un sāli. Cep 200°C 15 minūtes.
- Tikmēr sagriez dārzeņus un salātus, liec bļodā, pievieno ķirbju sēklas, eļļu, sāli un piparus. Samaisi!
- Tad plaucē olas. Kā to darīt, meklē ŠAJĀ video, ja neesi to nekad darījis, izmanto trešo metodi - tev noteikti sanāks!
- Tagad saliec visu kopā - uz šķīvja liec batātes šķēli, tad salātus un virsū plaucētu oliņu. Apber ar sezama sēkliņām.
*Noteikti paliks pāri, bet sacep uzreiz vairāk - pārpalikumi lieliski noderēs pusdienām vai vakariņām!
Saite uz blogu http://www.brigitaunkristine.com/
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI