Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

BRIGITA DAMBE

bloga Brigita+Kristine autore

DUTCH BABY PANCAKE · DĀŅU PANKŪKA

Pietiek vien ar pāris minūtēm roku darba, sastāvdaļām, kas atrodas tavā virtuvē faktiski vienmēr, un vizuāli apetetelīgākā pankūka būs gatava!  Vari būt drošs, ka mājinieki un viesi būs patīkami pārsteigti! Recepte diviem.

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 ēdmk sviesta

  • 3 olas

  • 180 ml piena

  • 70 gr miltu

  • 1/4 tjk sāls

  • 50 gr cukura

  • ogas, augļi, pūdercukurs

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepeškrāsnī ieliek pannu un uzkarsē to līdz 180°C, tikai pārliecinies, ka pannas rokturi ir karstumizturīgi un nesāks kust. 
  2. Blenderī sajauc olas, pienu, miltus, sāli un cukuru līdz masa ir putaina, aptuveni minūti.
  3. Ātri izņem pannu no cepeškrāsns un tajā izkausē sviestu, tad pannā ielej pankūku masu un ātri liek atpakaļ cepeškrāsnī. Cep aptuveni 15-17 minūtes. 
  4. Pankūku izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar pūdercukuru un ogām un nekavējoties pasniedz

Saite uz blogu http://www.brigitaunkristine.com/