Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
DANA ROŽLAPA
riteņbraucēja
VĀCU PANKŪKAS
Dodoties jaunos recepšu meklējumos, iesaku izmēģināt vācu pankūku recepti. Noteikti neesmu no tām, kurām patīk pusi dienas pavadīt pie plīts, tāpēc ikdienā vienmēr izvēlos gatavot ātri un vienkārši pagatavojamus ēdienus. Tādas ir arī vācu pankūkas, ja vien 30-40 min cepšanās laiks neliekas pārāk ilgs. Toties pagatavošanas process neaizņem vairāk par 5-7 min. Izveicīgākām saimniecēm tas pat varētu izdoties ātrāk.
SASTĀVDAĻAS:
- 4 olas (izmantoju Balticovo brīvo vistu olas)
- 2 glāzes piena (pēc jūsu izvēles, es izmantoju pienu, kura tauku saturs ir 3,5%)
- 1 glāze jeb 180 gr kviešu miltu
- ½ tējk. vaniļas esences
- ½ tējk. cepamā pulvera
- 50-70 gr sviesta (oriģinālajā receptē bija 100 gr, man tas liekas par daudz)
- 2- 4 ēd.k. cukura (es lieku 2 ēd.k.)
*citrons un pūdercukurs garnēšanai (man nebija citrona, izmantoju tikai pūdercukuru)
PAGATAVOŠANA:
- Sviestu ieliekam cepamajā formā (ja jums ir stikla cepamā forma, izmantojat to, es izmantoju keramikas)
- Liekam cepamo formu cepeškrāsnī uz 200 grādiem
- Virtuves kombainā (es izmantoju rokas blenderi) sakuļam olas, pienu, miltus, vaniļas esenci, cepamo pulveri un cukuru)
- Kad sviests pilnībā izkusis (bet ne sadedzis), lejam iekšā sakulto mīklu
- Liekam cepeškrāsnī un cepam 200 grādos 30-45 min, līdz malas ir skaisti uzpūtušās un zeltaini brūnas
- Kad pankūka gatava, izņemam to no cepeškrāsns, pārslakām ar citrona sulu un pārkaisām pūdercukuru
- Varam pasniegt!
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI