Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

DANA ROŽLAPA

riteņbraucēja

VĀCU PANKŪKAS

Dodoties jaunos recepšu meklējumos, iesaku izmēģināt vācu pankūku recepti. Noteikti neesmu no tām, kurām patīk pusi dienas pavadīt pie plīts, tāpēc ikdienā vienmēr izvēlos gatavot ātri un vienkārši pagatavojamus ēdienus. Tādas ir arī vācu pankūkas, ja vien 30-40 min cepšanās laiks neliekas pārāk ilgs. Toties pagatavošanas process neaizņem vairāk par 5-7 min. Izveicīgākām saimniecēm tas pat varētu izdoties ātrāk.

SASTĀVDAĻAS:

  • 4 olas (izmantoju Balticovo brīvo vistu olas)
  • 2 glāzes piena (pēc jūsu izvēles, es izmantoju pienu, kura tauku saturs ir 3,5%)
  • 1 glāze jeb 180 gr kviešu miltu
  • ½ tējk. vaniļas esences
  • ½ tējk. cepamā pulvera
  • 50-70 gr sviesta (oriģinālajā receptē bija 100 gr, man tas liekas par daudz)
  • 2- 4 ēd.k. cukura (es lieku 2 ēd.k.)

*citrons un pūdercukurs garnēšanai (man nebija citrona, izmantoju tikai pūdercukuru)

PAGATAVOŠANA:

  • Sviestu ieliekam cepamajā formā (ja jums ir stikla cepamā forma, izmantojat to, es izmantoju keramikas)
  • Liekam cepamo formu cepeškrāsnī uz 200 grādiem
  • Virtuves kombainā (es izmantoju rokas blenderi) sakuļam olas, pienu, miltus, vaniļas esenci, cepamo pulveri un cukuru)
  • Kad sviests pilnībā izkusis (bet ne sadedzis), lejam iekšā sakulto mīklu
  • Liekam cepeškrāsnī un cepam 200 grādos 30-45 min, līdz malas ir skaisti uzpūtušās un zeltaini brūnas
  • Kad pankūka gatava, izņemam to no cepeškrāsns, pārslakām ar citrona sulu un pārkaisām pūdercukuru
  • Varam pasniegt!