Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
DANA ROŽLAPA
riteņbraucēja
OLU KULTENIS
Olu kultenis ir ātrākās un olbaltumvielām bagātākās brokastis. Šis olu kultenis ļoti labi noder, ja ciemiņi aizkavējušies un palikuši pie jums uz brokastīm. Kultenis, cepts cepeškrāsnī, dos nedaudz svinīgāku izskatu, kā arī būs skaisti sagriežams gabaliņos. Pie kam recepte ļoti viegli piemērojama ēdāju skaitam. Šorīt tapušais kultenis pietiks 2 – 3 cilvēkiem.
SASTĀVDAĻAS:
- 100 gr sarīvēta siera (šoreiz izmantoju čedara sieru)
- 6 olas (izmantoju Balticovo bio olas)
- 50-70 gr krēmsiers
- 4 – 6 ēd.k.sviesta (pēc izvēles)
- Sāls un pipari
PAGATAVOŠANA:
- Sarīvējam sieru (varat izmantot jau veikalā nopērkamo sarīvēto sieru).
- Pusi no sarīvētā siera ieberam cepamajā pannā (šoreiz izmantoju stikla pannu, bet droši varat izmantot tādu, kāda jums ir mājās).
- Sakuļam olas ar krēmsieru, sāli, pipariem.
- Lēnām pievienojam izkausēto sviestu un vēl nedaudz pakuļam.
- Sakulto olu masu pārlejam pār sarīvēto sieru.
- Pārberam atlikušo sarīvēto sieru un liekam cepeškrāsnī.
- Cepam aptuveni 165 – 175 grādos 45 minūtes.
Lai labi garšo!
Saite uz blogu https://www.danarozlapa.com
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI