Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

DANA ROŽLAPA

riteņbraucēja

OLU KULTENIS

Olu kultenis ir ātrākās un olbaltumvielām bagātākās brokastis. Šis olu kultenis ļoti labi noder, ja ciemiņi aizkavējušies un palikuši pie jums uz brokastīm. Kultenis, cepts cepeškrāsnī, dos nedaudz svinīgāku izskatu, kā arī būs skaisti sagriežams gabaliņos. Pie kam recepte ļoti viegli piemērojama ēdāju skaitam. Šorīt tapušais kultenis pietiks 2 – 3 cilvēkiem.

SASTĀVDAĻAS:

  • 100 gr sarīvēta siera (šoreiz izmantoju čedara sieru)
  • 6 olas (izmantoju Balticovo bio olas)
  • 50-70 gr krēmsiers
  • 4 – 6 ēd.k.sviesta (pēc izvēles)
  • Sāls un pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Sarīvējam sieru (varat izmantot jau veikalā nopērkamo sarīvēto sieru).
  • Pusi no sarīvētā siera ieberam cepamajā pannā (šoreiz izmantoju stikla pannu, bet droši varat izmantot tādu, kāda jums ir mājās).
  • Sakuļam olas ar krēmsieru, sāli, pipariem.
  • Lēnām pievienojam izkausēto sviestu un vēl nedaudz pakuļam.
  • Sakulto olu masu pārlejam pār sarīvēto sieru.
  • Pārberam atlikušo sarīvēto sieru un liekam cepeškrāsnī.
  • Cepam aptuveni 165 – 175 grādos 45 minūtes.

Lai labi garšo!

Saite uz blogu https://www.danarozlapa.com