Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

KRISTIĀNA CIMERMANE

Bloga Tasteabit.com autore

OMLETE AR AUGĻIEM

Kā šī konkursa vēstnese esmu radījusi iedvesmas 2.recepti! Recepte ir salda savā raksturā. Vēlos jums nodot iedvesmu, ko vakar baudīju saulrietā Saulkrastos. Te tie ir skaistākie un romantiskākie.

TEV VAJADZĒS:

  • 2 olas
  • 5 gr cukura
  • 15 ml saldā krējuma
  • 1 citrona miziņu vai sulu no 1/4 citrona
  • naža galu sāls
  • 50 gr ogas (zemenes, ķirši, avenes) vai arī ievārījumu
  • 15 gr siesta

PAGATAVOŠANA:

  1. Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
    Dzeltunumus sakul kopā ar cukuru un citrona miziņu vai sulu. Pievieno saldo krējumu, sāli un kārtīgi samaisi.

  2. Saputo olu baltumus līdz vidēji stingrām putām. Tad iecilā tos olu dzeltenumā un lej uz pannas, kur izkausēts sviests. 
    Cep kamēr apakša top dzletenbrūnganīga. Bet augšdaļa atgādina gaisīgu švammi. Pēc tam ņem nost no pannas. Liec uz šķīvja un pievieno ogas, augļus vai ievārījumu.

  3. Man mājās bija saldēti smiltsērkšķi, godži ogas un upeņu drumstalas. Ļaujieties radošuma dzirkstij un dekorējiet ar visu, kas jums garšo!

Lai top!

Saite uz blogu http://tasteabit.com/