Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
KRISTIĀNA CIMERMANE
Bloga Tasteabit.com autore
OMLETE AR AUGĻIEM
Kā šī konkursa vēstnese esmu radījusi iedvesmas 2.recepti! Recepte ir salda savā raksturā. Vēlos jums nodot iedvesmu, ko vakar baudīju saulrietā Saulkrastos. Te tie ir skaistākie un romantiskākie.
TEV VAJADZĒS:
- 2 olas
- 5 gr cukura
- 15 ml saldā krējuma
- 1 citrona miziņu vai sulu no 1/4 citrona
- naža galu sāls
- 50 gr ogas (zemenes, ķirši, avenes) vai arī ievārījumu
- 15 gr siesta
PAGATAVOŠANA:
-
Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
Dzeltunumus sakul kopā ar cukuru un citrona miziņu vai sulu. Pievieno saldo krējumu, sāli un kārtīgi samaisi. -
Saputo olu baltumus līdz vidēji stingrām putām. Tad iecilā tos olu dzeltenumā un lej uz pannas, kur izkausēts sviests.
Cep kamēr apakša top dzletenbrūnganīga. Bet augšdaļa atgādina gaisīgu švammi. Pēc tam ņem nost no pannas. Liec uz šķīvja un pievieno ogas, augļus vai ievārījumu. - Man mājās bija saldēti smiltsērkšķi, godži ogas un upeņu drumstalas. Ļaujieties radošuma dzirkstij un dekorējiet ar visu, kas jums garšo!
Lai top!
Saite uz blogu http://tasteabit.com/
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI