Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

OLGA ELSTE

bloga Garšu karuselis autore

TORTILLA AR OLU, LASI UN TOMĀTU SALSU

Pēdējā laikā tortilla kļuva par vienu no maniem mīļākiem produktiem - piccu, quesadillas, dažādas uzkodas pagatavojamas dažu minūšu laikā. Īpaši man patīk cept "piccas" - kad uz tortillas liek dažādus pildījumus, olu pa virsu un krāsnī iekšā. Derēs viss, kas mājās ir - hummuss, siers, šķiņķis, zivis, dārzeņi. Šoreiz mājās atradās tomāti, avokado, kūpināts lasis un olas.

4 PERSONĀM VAJADZĒS:

  • 4 olas
  • 4 vidējas tortillas
  • 2 tomāti
  • 2 avokado
  • bunte loku
  • bunte kinzas
  • 1/2 laima sula
  • 1 ēd.k. eļļas
  • šķipsniņa sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 150 g kūpināta laša

PAGATAVOŠANA:

Ja cepsi tortillu krāsnī, tad sakarsē to 180 grādus karstu. Liec tortillu uz cepešpannas, virsū uzsit olu un cep krāsnī līdz olas baltums sacietēs. Bet tortillu tik pat labi var cept uz pannas - liec pannu uz pavisam nelielas uguns, apbrūnini tortillu no vienas puses, apgriez, uzsit virsū olu un cep līdz olas baltums sarecēs, bet dzeltenums būs vēl šķidrs.

Salsai sagriez lokus, tomātus, avokado, kinzu, sajauc ar eļļu, laima sulu, sāli un pipariem. Lasi sagriez kubiciņos. Uz gatavas tortillas liec salsu, sagrieztu lasi un pasniedz. Vēl karstu to var viegli sarullet un ēst kā wrapu, bet nedaudz atdzisušu to forši lauzt gabaliņos, mērcēt olas dzeltenumā un ēst ar pildījumu. Nesteidzīgiem un steidzīgiem rītiem.

Saite uz blogu http://www.garsukaruselis.lv/