Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
OLGA ELSTE
bloga Garšu karuselis autore
TORTILLA AR OLU, LASI UN TOMĀTU SALSU
Pēdējā laikā tortilla kļuva par vienu no maniem mīļākiem produktiem - piccu, quesadillas, dažādas uzkodas pagatavojamas dažu minūšu laikā. Īpaši man patīk cept "piccas" - kad uz tortillas liek dažādus pildījumus, olu pa virsu un krāsnī iekšā. Derēs viss, kas mājās ir - hummuss, siers, šķiņķis, zivis, dārzeņi. Šoreiz mājās atradās tomāti, avokado, kūpināts lasis un olas.
4 PERSONĀM VAJADZĒS:
- 4 olas
- 4 vidējas tortillas
- 2 tomāti
- 2 avokado
- bunte loku
- bunte kinzas
- 1/2 laima sula
- 1 ēd.k. eļļas
- šķipsniņa sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 150 g kūpināta laša
PAGATAVOŠANA:
Ja cepsi tortillu krāsnī, tad sakarsē to 180 grādus karstu. Liec tortillu uz cepešpannas, virsū uzsit olu un cep krāsnī līdz olas baltums sacietēs. Bet tortillu tik pat labi var cept uz pannas - liec pannu uz pavisam nelielas uguns, apbrūnini tortillu no vienas puses, apgriez, uzsit virsū olu un cep līdz olas baltums sarecēs, bet dzeltenums būs vēl šķidrs.
Salsai sagriez lokus, tomātus, avokado, kinzu, sajauc ar eļļu, laima sulu, sāli un pipariem. Lasi sagriez kubiciņos. Uz gatavas tortillas liec salsu, sagrieztu lasi un pasniedz. Vēl karstu to var viegli sarullet un ēst kā wrapu, bet nedaudz atdzisušu to forši lauzt gabaliņos, mērcēt olas dzeltenumā un ēst ar pildījumu. Nesteidzīgiem un steidzīgiem rītiem.
Saite uz blogu http://www.garsukaruselis.lv/
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI