Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

ZIGISMUNDS SIRMAIS
Vieglatlēts, šķēpmetējs

TUNČA SALĀTI

Starp saspringtajiem treniņiem ir ļoti svarīgi uzņemt visas svarīgās uzturvielas. Šodien atspoguļoju savu ideju par to, kā olas var izmantot ēdienos. Tunča salāti kā viegla uzkoda starp treniņiem. Esmu priecīgs, ka Balticovo piedāvā olas , kuras dēj vistas kuras dzīvo brīvībā, jeb tās saucamās brīvo vistu olas! Ļoti svarīgi sportistu uzturā ikdienā ir iekļaut olas! Un vēl jo vairāk kvalitatīvas!!! Tapēc es esmu 100% par šīm olām!

SASTĀVDAĻAS (2 PERSONĀM):

  • 1 bundžiņa tunča savā sulā (~ 200g)
  • 120 g svaigu salātlapu dekorēšanai
  • 2 cieti novārītas olas (pa olai cilvēkam)
  • 2 saujas ķiršu tomātiņu vai 2 lielāki tomāti
  • ½ sarkanā sīpola
  • ½ garā gurķa vai 2 īsie gurķi
  • 1 liels tomāts

PAGATAVOŠANA:

 

Tomātus un gurķus sagriež gabaliņos un liek bļodā. Sīpolu nomizo, sagriež. Olas nomizo, sagriež kubiciņos.Tuncim notecina lieko sulu, sadala mazos gabaliņos un un pievieno pie citām sastāvdaļām bļodā. Pēc vēlēšanās pievieno majonēzi, krējumu un garšvielas. Lielāko tomātu sagriež daiviņās, apakšējo daļu atstājot līdz galam nesagrieztu, izņem mīkstumu, izkārto uz šķīvja un pilda ar salātiem, kā parastā bļodiņā šķīvim pa vidu!

Lai labi garšo!

Saite uz Zigismunda Sirmā publiāciju.

 TUNČA SALĀTI