Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
OLGA ELSTE
Bloga www.garsukaruselis.lv autore
VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU
Spilgti, jo vasarai piederas - svaigi vasaras dārzeņi, kazas siers, baziliks un beigās #pieliecolu. Nesautēju dārzeņus vienā putrā, bet pagatavoju atsevišķi.
VAJADZĒS (4 PERSONĀM):
- 2 vidēji lieli kartupeļi
- 1 sarkanais sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 kabacis
- 2 tomāti
- 1 kukurūzas vālīte
- svaigs baziliks
- 4 olas
- 60 g mīksta kazas siera (vislabāk ar āmoliņu)
- 2 ēd.k. olīveļļas
- šķipsniņa sāls
- svaigi malti melnie pipari
PAGATAVOŠANA:
Visus dārzeņus sagriez apmēram 1x1 cm lielos kubiciņos, no kukurūzas vālītes ar nazi nogriez graudiņus, bet ķiplokus sagriez plānās šķēlēs.
Pannā sakarsē 1 ēd.k. olīveļļas un uz mazas uguns apcep kartupeļus ar šķipsniņu sāls līdz tie gatavi. Beigās pievieno sagrieztus sīpolus un cep vēl 1 minūti. Izņem dārzeņus no pannas un noliec malā. Tajā pašā pannā apcep kabačus ar ķiplokiem un šķipsniņu sāls un atkal izņem no pannas un noliec malā. Pēdējos pannā apcep kukurūzas graudiņus un tomātus (tomātus gan ilgi necep, tikai nedaudz).
Otrā pannā sakarsē atlikušu olīveļļu un sacep olas pa vienai, lai dzeltenums paliktu šķidrs.
Katrā šķīvī liec apceptus kartupeļus ar sīpoliem, kabačus ar ķiplokiem, kukurūzas graudiņus un tomātus. Virsū uz dārzeņiem liec kazas siera gabaliņus, svaiga bazilika lapiņas un nobeidz porciju ar ceptu olu. Beigās uzber svaigi maltus melnos piparus.
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI