Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

OLGA ELSTE
Bloga www.garsukaruselis.lv autore

VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU

Spilgti, jo vasarai piederas - svaigi vasaras dārzeņi, kazas siers, baziliks un beigās #pieliecolu. Nesautēju dārzeņus vienā putrā, bet pagatavoju atsevišķi.

VAJADZĒS (4 PERSONĀM):

  • 2 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 kabacis
  • 2 tomāti
  • 1 kukurūzas vālīte
  • svaigs baziliks
  • 4 olas
  • 60 g mīksta kazas siera (vislabāk ar āmoliņu)
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
  • svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

Visus dārzeņus sagriez apmēram 1x1 cm lielos kubiciņos, no kukurūzas vālītes ar nazi nogriez graudiņus, bet ķiplokus sagriez plānās šķēlēs.

Pannā sakarsē 1 ēd.k. olīveļļas un uz mazas uguns apcep kartupeļus ar šķipsniņu sāls līdz tie gatavi. Beigās pievieno sagrieztus sīpolus un cep vēl 1 minūti. Izņem dārzeņus no pannas un noliec malā. Tajā pašā pannā apcep kabačus ar ķiplokiem un šķipsniņu sāls un atkal izņem no pannas un noliec malā. Pēdējos pannā apcep kukurūzas graudiņus un tomātus (tomātus gan ilgi necep, tikai nedaudz).

Otrā pannā sakarsē atlikušu olīveļļu un sacep olas pa vienai, lai dzeltenums paliktu šķidrs.

Katrā šķīvī liec apceptus kartupeļus ar sīpoliem, kabačus ar ķiplokiem, kukurūzas graudiņus un tomātus. Virsū uz dārzeņiem liec kazas siera gabaliņus, svaiga bazilika lapiņas un nobeidz porciju ar ceptu olu. Beigās uzber svaigi maltus melnos piparus.

VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU