Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

LAURA GRĒVIŅA
Bloga “Viens plus viens” autore

VASARAS SALĀTI AR TUNCI

#pieliecolu
Vasara ir salātu laiks, vai ne? Nesen pat mans vīrs teica, ka ir gatavs visu vasaru ēst vakariņās salātus – tikai ar vienu nosacījumu – tiem jābūt sātīgiem. Neesam “majonēžaino” salātu piekritēji, tādēļ daļēji tas ir izaicinājums – pagatavot tādus salātus, no kuriem ir paēdis arī vīrietis. Katru dienu gan salātus vakariņās neēdam, bet šad tad gan. Lūk, recepte, vienam vakariņu (vai pusdienu) variantam.

RECEPTE 2 PERSONĀM:

  • 4 – 6 jaunie kartupeļi
  • 2 olas
  • 70 g salātu maisījums
  • 150 g tuncis savā sulā (tīrā masa)
  • 1 mīksts avokado3
  • 200 g ķirsu tomāti

MĒRCEI

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote Dižonas sinepes
  • 1 tējkarote baltvīna etiķa
  • 1/2 tējkarote citrona sulas
  • jūras sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Uzvāri kartupeļus un olas. Atdzesē un sagriez gabalos. Sajauc salātus ar tunci, kartupeļiem, olām, sagrieztu avokado un ķiršu tomātiņiem. Sajauc mērces sastāvdaļas un pievieno salātiem. Šī recepte tapusi no “Balticovo” brīvo vistu olām.

Saite uz Lauras Grēviņas Blogu

VASARAS SALĀTI AR TUNCI