Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
BRIGITA DAMBE
Bloga www.brigitadambe.com autore
BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
Brīvdienu rīti ir mani laimīgie rīti - taisot brokastis nav jāsteidzas, vari ļaut vaļu iztēlei, aizčāpot līdz siltumnīcai un uzmest aci saviem tomātiem. Un tad, ja paveicas, gardu muti tos notiesāt kopā ar plaucētām olām. Eh, par #brīvdieningu!
Vienkāršas un garšām pilnas, spēcinošas un enerģiju dāvājošas brokastu brokastis!
NEPIECIEŠAMS (2 PERSONĀM):
SVAIGIE VASARAS SALĀTI
- sauja zaļo lapu, izmantoju rukolu
- 4-5 tomātiņi
- 2 gurķīši
- persiks
- fetas siers
- sēklas
- riekstu eļļa
MAIZĪTES AR PLAUCĒTĀM OLĀM
- 4 graudu maizes šķēles
- iecienītākais smēriņš
- avokado
- 4 olas, izmantoju BALTICOVO brīvo vistu olas
- etiķis
- balzamiko
- saulē kaltēti tomāti
PAGATAVOŠANA:
- Bļodā liek zaļās lapas, uz pusēm pārgrieztus tomātiņus vai daivās sagrieztu lielo tomātu, šķēlēs sagrieztu gurķi, daivās sagrieztu persiku, sadrumstalotu fetas sieru un pārber sēklas. Eļļu vēl nelej!
- Apgrauzdē maizītes, kad tās atdzisušas apsmērē ar smēriņu.
- Plaucē olas - pannā sakarsē ūdeni (3/4 pilna) ar 4 ēdamkarotēm etiķa. Kad uz pannas pamatnes ūdens burbuļo, no trauciņa ūdenī ielaiž olu. Lai ola vienmērīgi plaucētos, ik pa brīdim ar karoti tai var pārliet karsto ūdeni. Ieteikums:jo svaigāka ola, jo lielāka iespēja, ka plaucēšana izdosies!
- Tikmēr šķēlēs sagriež avokado un sagatavo šķīvjus, uz tiem liek apsmērētās maizes šķēles un pa virsu kārto sagriezto avokado.
- Kad olas ir gatavas - tās ir savilkušās, baltums ir gatavs un dzeltenums vēl jēls - tās ar karoti uzmanīgi pārceļ uz maizītēm, kuras pārlej ar balzamiko un pārkaisa ar sagrieztiem saulē kaltētiem tomātiem.
- Salātus apslaka ar eļļu un visu pasniedz!
Saite uz Brigitas Dambes Blogu.
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI