Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

BRIGITA DAMBE
Bloga www.brigitadambe.com autore

BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS

Brīvdienu rīti ir mani laimīgie rīti - taisot brokastis nav jāsteidzas, vari ļaut vaļu iztēlei, aizčāpot līdz siltumnīcai un uzmest aci saviem tomātiem. Un tad, ja paveicas, gardu muti tos notiesāt kopā ar plaucētām olām. Eh, par #brīvdieningu!

Vienkāršas un garšām pilnas, spēcinošas un enerģiju dāvājošas brokastu brokastis!

 

NEPIECIEŠAMS (2 PERSONĀM):

SVAIGIE VASARAS SALĀTI

  • sauja zaļo lapu, izmantoju rukolu
  • 4-5 tomātiņi
  • 2 gurķīši
  • persiks
  • fetas siers
  • sēklas
  • riekstu eļļa

MAIZĪTES AR PLAUCĒTĀM OLĀM

  • 4 graudu maizes šķēles
  • iecienītākais smēriņš
  • avokado
  • 4 olas, izmantoju BALTICOVO brīvo vistu olas
  • etiķis
  • balzamiko
  • saulē kaltēti tomāti

PAGATAVOŠANA:

  1.  Bļodā liek zaļās lapas, uz pusēm pārgrieztus tomātiņus vai daivās sagrieztu lielo tomātu, šķēlēs sagrieztu gurķi, daivās sagrieztu persiku, sadrumstalotu fetas sieru un pārber sēklas. Eļļu vēl nelej!
  2. Apgrauzdē maizītes, kad tās atdzisušas apsmērē ar smēriņu.
  3. Plaucē olas - pannā sakarsē ūdeni (3/4 pilna) ar 4 ēdamkarotēm etiķa. Kad uz pannas pamatnes ūdens burbuļo, no trauciņa ūdenī ielaiž olu. Lai ola vienmērīgi plaucētos, ik pa brīdim ar karoti tai var pārliet karsto ūdeni. Ieteikums:jo svaigāka ola, jo lielāka iespēja, ka plaucēšana izdosies!
  4. Tikmēr šķēlēs sagriež avokado un sagatavo šķīvjus, uz tiem liek apsmērētās maizes šķēles un pa virsu kārto sagriezto avokado.
  5. Kad olas ir gatavas - tās ir savilkušās, baltums ir gatavs un dzeltenums vēl jēls - tās ar karoti uzmanīgi pārceļ uz maizītēm, kuras pārlej ar balzamiko un pārkaisa ar sagrieztiem saulē kaltētiem tomātiem.
  6. Salātus apslaka ar eļļu un visu pasniedz!

Saite uz Brigitas Dambes Blogu.

BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS