Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

LĪNA MŪZE
Vieglatlēte, šķēpmetēja

CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI

Manas nesteidzīgi vēlās brokastis! Brīvs rīts no treniņiem nozīmē, ka varu pagulēt mazliet ilgāk un pagatavot kalorijām bagātas brokastis! Arī šodien izvēlējos izmantot Brīvās vistu olas, ko piedāvā Balticovo, kuras garšo lieliski! Ceptas olas - paprikas formā ar bekonu, biezpienu un rudzu maizi!

KAS NEPIECIEŠAMS (1 PORCIJAI):

  • Paprika (krāsa pēc pašu izvēles)
  • 2 olas
  • Bekons 4 šķēles
  • Krejums 1 tejkarote 15%
  • Biezpiens 0.5%
  • 1/2 Gurķis
  • 2 Redīsi
  • 1 rudzu maizes šķēle
  • Eļļa cepšanai
  • Garšvielas pēc pašu izvēles!

PAGATAVOŠANA:

Papriku sagriež 1cm biezos gredzenos, tos liek uz uzkarsētas pannas un katrā gredzenā iesit pa olai, ļauj tām cepties gan no vienas gan arī apgriežot no otras puses līdz olas ir gatavas! Garšvielas var pievienojot pēc velmes un noslaņojuma! Es pievienoju mazliet sāli un piparus.

Paralēli uz pannas arī pagatavo bekonu, kuram pēc tam nosusina liekos taukus, uzliekot to uz salvetes!

Biezpienu ~100g 0.5% pievieno vienu tejkaroti krejuma 15%, samaisa! (Pēc velmes var pievienot lokus, vai dilles)

Visu pagatavoto kārto uz šķīvja, neaizmirstot uzlikt "spēkam visas dienas garumā" arī rudzu maizes šķēli! Gurķi un redīsus sagriež šķēlītēs un pievieno šķīvja maliņā svaigumam!

Labu apetīti!

 

CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ”  AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI