Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
LĪNA MŪZE
Vieglatlēte, šķēpmetēja
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
Manas nesteidzīgi vēlās brokastis! Brīvs rīts no treniņiem nozīmē, ka varu pagulēt mazliet ilgāk un pagatavot kalorijām bagātas brokastis! Arī šodien izvēlējos izmantot Brīvās vistu olas, ko piedāvā Balticovo, kuras garšo lieliski! Ceptas olas - paprikas formā ar bekonu, biezpienu un rudzu maizi!
KAS NEPIECIEŠAMS (1 PORCIJAI):
- Paprika (krāsa pēc pašu izvēles)
- 2 olas
- Bekons 4 šķēles
- Krejums 1 tejkarote 15%
- Biezpiens 0.5%
- 1/2 Gurķis
- 2 Redīsi
- 1 rudzu maizes šķēle
- Eļļa cepšanai
- Garšvielas pēc pašu izvēles!
PAGATAVOŠANA:
Papriku sagriež 1cm biezos gredzenos, tos liek uz uzkarsētas pannas un katrā gredzenā iesit pa olai, ļauj tām cepties gan no vienas gan arī apgriežot no otras puses līdz olas ir gatavas! Garšvielas var pievienojot pēc velmes un noslaņojuma! Es pievienoju mazliet sāli un piparus.
Paralēli uz pannas arī pagatavo bekonu, kuram pēc tam nosusina liekos taukus, uzliekot to uz salvetes!
Biezpienu ~100g 0.5% pievieno vienu tejkaroti krejuma 15%, samaisa! (Pēc velmes var pievienot lokus, vai dilles)
Visu pagatavoto kārto uz šķīvja, neaizmirstot uzlikt "spēkam visas dienas garumā" arī rudzu maizes šķēli! Gurķi un redīsus sagriež šķēlītēs un pievieno šķīvja maliņā svaigumam!
Labu apetīti!
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI