Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
ANNIJA APSĪTE
Bloga “Annijas Virtuvē” autore
SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM
#pieliecolu
Dzīvojot laukos, tā vien prasās pēc tādām riktīgām bērnības lauku receptēm. Šoreiz par to, kā sasālīt gardas ķilaviņas, kuras tik lieliski sader ar cieti vārītām olām.
Mani savā ziņā vienmēr ir fascinējuši omīšu ēdieni. Un viens no tādiem ir ķilavmaizītes ar olu. Protams, nopirkt gatavas ķilavas var ikviens, taču ne visi spēj pagatavot gardas sālītas ķilaviņas paši. Tad nu vēl viena omīšrecepte arī manā blogā.
KAS NEPIECIEŠAMS?
SVAIGIE VASARAS SALĀTI
- 250 g svaigas brētliņas
- 2,5 ēd. k. rupjās sāls,
- 1 tēj. k. cukurs (bez kaudzītes)
- Šķipsniņa malti melni pipari
- melno piparu graudiņi
- 7 baltie piparu graudiņi
- 1-2 jamaikas (smaržīgie) pipari
- 1 tēj. k. koriandrs
- 2-3 lauru lapas
PAPILDUS:
- Olas (Izmantoju Balticovo brīvo vistu olas)
- Ķelmēnu maize
- Sviests
KAS JĀDARA?
Visas garšvielas sajauc kopā, vēlams, lai tās ir smalkas. Piparus var arī pievienot kafijas dzirnaviņās samaltus. Traukā kārto zivis vienā kārtā, pārkaisa ar maisījumu. Nākamā kārtā atkal zivis un tad atkal garšvielas. Liek šķīvīti pa virsu bļodai, uz šķīvīša liek nelielu slogu. Visu liek ledusskapī iekšā. Nākošajā dienā tās jau būs ēdamas. Atliek vien pārgriezt vēderus uz pusēm, nogriezt galvas un iztīrīt no asakām. Lieliski garšos kopā ar rupjmaizi, sviestu un, protams, olām.
Labu apetīti!
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI