Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
BRIGITA DAMBE
bloga Brigita+Kristine autore
PLAUCĒTAS OLAS AR zAĻUMU SALĀTIEM UN KRĀSNĪ CEPTU BATĀTI
Viegli pagatavojamas, vizuāli pievilcīgas, barojošas un gardas, tādas brokastis ir mūsu gaumē. Un nav svarīgi, tā ir darbadiena, brīvdiena vai svētki, brokastis, kas dod enerģiju un prieku visai dienai, esam pelnījuši vienmēr. Šodien dalāmies ar košu brokastu recepti, kas pa spēkam ir ikvienam! Gatavojam plaucētas olas, kas pasniegtas ar zaļumu salātiem un cepeškrāsnī ceptu batāti - tas viss 20 minūšu laikā!
SASTĀVDAĻAS:
- 1-2 batātes*
- 4 redīsi
- 1 mazais gurķis
- 5 cherry tomātiņi
- sauja zaļumu pēc izvēles - izmantojām gārsu, pieneņu lapas, baziliku
- 1 ēdmk ķirbju sēklu
- 1 tjk eļļas
- 2 olas
- sāls
- pipari
- sezama sēklas
PAGATAVOŠANA:
- Sagriez batāti biezās šķēlēs, liec uz sagatvotas cepampannas, apslaki ar eļļu un uzber piparus un sāli. Cep 200°C 15 minūtes.
- Tikmēr sagriez dārzeņus un salātus, liec bļodā, pievieno ķirbju sēklas, eļļu, sāli un piparus. Samaisi!
- Tad plaucē olas. Kā to darīt, meklē ŠAJĀ video, ja neesi to nekad darījis, izmanto trešo metodi - tev noteikti sanāks!
- Tagad saliec visu kopā - uz šķīvja liec batātes šķēli, tad salātus un virsū plaucētu oliņu. Apber ar sezama sēkliņām.
*Noteikti paliks pāri, bet sacep uzreiz vairāk - pārpalikumi lieliski noderēs pusdienām vai vakariņām!
Saite uz blogu http://www.brigitaunkristine.com/
-
OLGA ELSTE
PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU
ĒRIKS DREIBANTS
OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
-
OLGA ELSTE
VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU
ĒRIKS DREIBANTS
GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
-
LAURA GRĒVIŅA
OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM
ĒRIKS DREIBANTS
GIN FIZZ
-
LAURA GRĒVIŅA
VASARAS SALĀTI AR TUNCI
BRIGITA DAMBE
GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
-
ANNIJA APSĪTE
CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU
BRIGITA DAMBE
BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
-
ANNIJA APSĪTE
SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM
ILZE LIPSKA
VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
-
DANA ROŽLAPA
BURKĀNU KĒKSS
ILZE LIPSKA
OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
-
DANA ROŽLAPA
RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI
SANTA MATULE
BANĀNU PANKŪKAS
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
TUNČA SALĀTI
SANTA MATULE
VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU
ANSIS KLINTSONS
SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
-
UNA ULME
OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM
ANSIS KLINTSONS
GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
-
KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE
TIRAMISU AR OGĀM
ANASTASIJA MARUTA
VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
-
SIGNE MEIRĀNE
POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU
LĪNA MŪZE
AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
-
PAULA ROZE
SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
-
ANASTASIJA MARUTA
VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI