Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
DANA ROŽLAPA
riteņbraucēja
VĀCU PANKŪKAS
Dodoties jaunos recepšu meklējumos, iesaku izmēģināt vācu pankūku recepti. Noteikti neesmu no tām, kurām patīk pusi dienas pavadīt pie plīts, tāpēc ikdienā vienmēr izvēlos gatavot ātri un vienkārši pagatavojamus ēdienus. Tādas ir arī vācu pankūkas, ja vien 30-40 min cepšanās laiks neliekas pārāk ilgs. Toties pagatavošanas process neaizņem vairāk par 5-7 min. Izveicīgākām saimniecēm tas pat varētu izdoties ātrāk.
SASTĀVDAĻAS:
- 4 olas (izmantoju Balticovo brīvo vistu olas)
- 2 glāzes piena (pēc jūsu izvēles, es izmantoju pienu, kura tauku saturs ir 3,5%)
- 1 glāze jeb 180 gr kviešu miltu
- ½ tējk. vaniļas esences
- ½ tējk. cepamā pulvera
- 50-70 gr sviesta (oriģinālajā receptē bija 100 gr, man tas liekas par daudz)
- 2- 4 ēd.k. cukura (es lieku 2 ēd.k.)
*citrons un pūdercukurs garnēšanai (man nebija citrona, izmantoju tikai pūdercukuru)
PAGATAVOŠANA:
- Sviestu ieliekam cepamajā formā (ja jums ir stikla cepamā forma, izmantojat to, es izmantoju keramikas)
- Liekam cepamo formu cepeškrāsnī uz 200 grādiem
- Virtuves kombainā (es izmantoju rokas blenderi) sakuļam olas, pienu, miltus, vaniļas esenci, cepamo pulveri un cukuru)
- Kad sviests pilnībā izkusis (bet ne sadedzis), lejam iekšā sakulto mīklu
- Liekam cepeškrāsnī un cepam 200 grādos 30-45 min, līdz malas ir skaisti uzpūtušās un zeltaini brūnas
- Kad pankūka gatava, izņemam to no cepeškrāsns, pārslakām ar citrona sulu un pārkaisām pūdercukuru
- Varam pasniegt!
-
OLGA ELSTE
PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU
ĒRIKS DREIBANTS
OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
-
OLGA ELSTE
VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU
ĒRIKS DREIBANTS
GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
-
LAURA GRĒVIŅA
OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM
ĒRIKS DREIBANTS
GIN FIZZ
-
LAURA GRĒVIŅA
VASARAS SALĀTI AR TUNCI
BRIGITA DAMBE
GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
-
ANNIJA APSĪTE
CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU
BRIGITA DAMBE
BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
-
ANNIJA APSĪTE
SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM
ILZE LIPSKA
VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
-
DANA ROŽLAPA
BURKĀNU KĒKSS
ILZE LIPSKA
OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
-
DANA ROŽLAPA
RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI
SANTA MATULE
BANĀNU PANKŪKAS
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
TUNČA SALĀTI
SANTA MATULE
VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU
ANSIS KLINTSONS
SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
-
UNA ULME
OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM
ANSIS KLINTSONS
GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
-
KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE
TIRAMISU AR OGĀM
ANASTASIJA MARUTA
VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
-
SIGNE MEIRĀNE
POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU
LĪNA MŪZE
AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
-
PAULA ROZE
SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
-
ANASTASIJA MARUTA
VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI