Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE
Dūla, Instagram konta Perlumamma.lv autore
TIRAMISU AR OGĀM
Re ku mans Tiramisu ar ogām! Gardākais pasaulē, protams, aiz visiem tiem, kurus taisa Itālijā.
SASTĀVDAĻAS:
- 500 gr Maskarpones siers
- divas paciņas cepumus - t.s. “Dāmu pirkstiņus”
- 5 olas (tiramisu necep un nevāra, tādēļ ļoti svarīgi, ka olas ir svaigas!)
- glāzi pūdercukura
- kakao
- krūze stipras kafijas
- 50 ml brendijs vai konjaks
- sokolāde
- ogas
KAS JĀDĀRA?
Uzvāra stipras kafijas, atdzesēt to līdz istabas temperatūrai, olu dzeltenumus saputot kopā ar pūdercukuru, tad masā iecilā Maskarpones sieru, bet svarīgi būtu to darīt ar karoti, jo ar mikseri masa var sanākt pašķidra saputo arī divus olu baltumus un tos iecilā pagatavotajā krēmā, to ieliek ledusskapī kafiju ielek lēzenā šķīvī, pievieno 50 gr brendija, bet to var pievienot pēc garšas, svarīgi, lai pēc tam kafija negaršo spirtoti cepumus, uzmanīgi, pa vienam, apmērcē kafijā, svarīgi to darīt ātri, lai cepumi pārāk nesamirktu, tos kārto lēzenā traukā vienā kārtā pa virsu cepumiem pāri pārlej sagatavoto krēmu, nākamā ir cepumu kārta, tad atkal krēms un tā var būvēt Tiramisu pili, ja vien trauks to atļauj esmu starp kārtām arī likusi sagrieztas zemenes šoreiz liku virskārtā avenes, kas saldajam tiramisu, piešķir mazu skābumiņu un virskārtā arī uzber kakao, pūdercukuru un sarīvētu šokolādi tad tiramisu liek ledusskapī un tad vislabāk garšo pēc 4-6 h stāvēšanas tur.
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI