Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
KRISTIĀNA CIMERMANE
Bloga Tasteabit.com autore
OMLETE AR AUGĻIEM
Kā šī konkursa vēstnese esmu radījusi iedvesmas 2.recepti! Recepte ir salda savā raksturā. Vēlos jums nodot iedvesmu, ko vakar baudīju saulrietā Saulkrastos. Te tie ir skaistākie un romantiskākie.
TEV VAJADZĒS:
- 2 olas
- 5 gr cukura
- 15 ml saldā krējuma
- 1 citrona miziņu vai sulu no 1/4 citrona
- naža galu sāls
- 50 gr ogas (zemenes, ķirši, avenes) vai arī ievārījumu
- 15 gr siesta
PAGATAVOŠANA:
-
Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
Dzeltunumus sakul kopā ar cukuru un citrona miziņu vai sulu. Pievieno saldo krējumu, sāli un kārtīgi samaisi. -
Saputo olu baltumus līdz vidēji stingrām putām. Tad iecilā tos olu dzeltenumā un lej uz pannas, kur izkausēts sviests.
Cep kamēr apakša top dzletenbrūnganīga. Bet augšdaļa atgādina gaisīgu švammi. Pēc tam ņem nost no pannas. Liec uz šķīvja un pievieno ogas, augļus vai ievārījumu. - Man mājās bija saldēti smiltsērkšķi, godži ogas un upeņu drumstalas. Ļaujieties radošuma dzirkstij un dekorējiet ar visu, kas jums garšo!
Lai top!
Saite uz blogu http://tasteabit.com/
-
OLGA ELSTE
PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU
ĒRIKS DREIBANTS
OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
-
OLGA ELSTE
VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU
ĒRIKS DREIBANTS
GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
-
LAURA GRĒVIŅA
OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM
ĒRIKS DREIBANTS
GIN FIZZ
-
LAURA GRĒVIŅA
VASARAS SALĀTI AR TUNCI
BRIGITA DAMBE
GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
-
ANNIJA APSĪTE
CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU
BRIGITA DAMBE
BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
-
ANNIJA APSĪTE
SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM
ILZE LIPSKA
VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
-
DANA ROŽLAPA
BURKĀNU KĒKSS
ILZE LIPSKA
OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
-
DANA ROŽLAPA
RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI
SANTA MATULE
BANĀNU PANKŪKAS
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
TUNČA SALĀTI
SANTA MATULE
VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
-
ZIGISMUNDS SIRMAIS
UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU
ANSIS KLINTSONS
SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
-
UNA ULME
OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM
ANSIS KLINTSONS
GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
-
KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE
TIRAMISU AR OGĀM
ANASTASIJA MARUTA
VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
-
SIGNE MEIRĀNE
POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU
LĪNA MŪZE
AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
-
PAULA ROZE
SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
-
ANASTASIJA MARUTA
VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA
LĪNA MŪZE
CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI