Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
OLGA ELSTE
Bloga www.garsukaruselis.lv autore
PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU
Šajā receptē izmantosim svaigu olas dzeltenumu un visus bailīgos gribu nomierināt, ka, samaisot visas pastas sastāvdaļas kopā, dzeltenumus pagatavosies tieši tik daudz, cik vajadzēs un pastas mērce kļūs vēl maigāka un vēl krēmīgāka. Galvenais nosacījums - servē pastu ar mērci karstu un ilgi negaidi. Būs garšīgi, apsolu!
VAJADZĒS (4 PERSONĀM):
- 300 g pastas (spagetti, piemēram)
- 300 g portobello sēņu
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 čili
- 30 g sviesta
- 4 olas
- 200 g saldā krējuma
- pusbunte pētersīļu
- šķipsniņa sāls
- svaigi malti melnie pipari
- j40 g rīvēta parmezāna siera
PAGATAVOŠANA:
Ielej katlā 3 litrus ūdens, ieber sāli un liec vārīties pastu kā norādīts uz iepakojuma. Kamēr pasta vārās, pagatavo mērci.
Pannā izkausē sviestu un viegli apcep plānās šķēlēs sagrieztas ķiploka daiviņas. Kad tās kļūs mīkstākas, pievieno sakapātu čili un šķēlēs sagrieztas sēnes. Uzber sēnēm sāli un piparus un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sēnes būs gatavas. Ielej sēnēs saldo krējumu un sildi līdz tas sāks vārīties. Noņem pannu no uguns un ieber mērcē sakapātus pētersīļus.
Katrā šķīvī liec gatavu pastu, virsū pārlej ar portobello mērci, uzber rīvētu parmezāna sieru un nobeidz ar svaigu olas dzeltenumu. Priekā!
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI