Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
PAULA ROZE
Bloga www.mrspaularoze.com autore
SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI
#pieliecolu
Man garšo ēst, bet gatavošanai laiku atvēlu relatīvi maz, tāpēc ēdieniem ir jābūt ātri un vienkārši pagatavojamiem, tāpēc šoreiz tapa siltie salāti, kas ir gan ļoti sātīgi, gan arī ļoti svaigi un būs lieliski piemēroti agrām vasaras vakariņām. Šo salātu labākā īpašība ir tā, ka tajos ir vieta improvizācijai, kā arī tie lieliski garšo arī nākamajā rītā, ja palikuši pāri. Sastāvdaļu daudzumus, kā pēdējā laikā ierasts, ieteikšu pievienot uz aci un pēc patikšanas.
Pārīti kartupeļu ar visu mizu kārtīgi nomazgā, sagriež daiviņās, apber ar drusciņu sāls un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Es kartupeļiem neizmantoju taukvielas, bet gan cepu uz sviesta papīra.
Tikmēr uz grillpannas liek cepties kumosa lieluma gabaliņos sagrieztu vistas fileju, kas apbērta ar drusciņu sāls un pipariem. Droši var ceptu arī uz parastās pannas, bet grillpannas foršākā īpašība ir tā, ka nav nepieciešamas papildus taukvielas.
Liek mazā katliņā novārīties pārīti olu. Vāra, lai tās būtu ar cietu dzeltenumu.
Kamēr cepas kartupeļi, grillējas vistas fileja un vārās olas, lielā bļodā sapluina aisberga salātus kraukšķīgumam, sagriež gurķi, kādu tomātu, pieber mazliet pupiņas savā sulā, krāsai piegriež drusciņ dzeltenās paprikas, pieber sauju sēklu maisījuma un pievieno plūkātu mocarellas sieru.
Tam visam pa virsu uzber mazlietiņ sāls un kārtīgi samaisa.
Atsevišķā trauciņā sagatavo mērci salātiem, kas sastāv pamatā no olīveļļas, krpatas ābolu etiķa un balzamiko krēma. Riktīgi samaisa to visu kopā un lej virsū salātiem. Sirsnīgi apmaisa.
Salātos iemaisa siltās kartupeļu daiviņas un vistas fileju. Atkal samaisa.
Sagriež lielos gabalos vārītās olas un uzber salātiem pa virsu. Visu samaisa.
Pasniedz uzreiz siltus. Pieaugušajiem vēlams ar glāzi vēsa baltvīna.
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI