Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
SIGNE MEIRĀNE
Žurnāla Četras Sezonas un bloga www.storyaboutfood.com autore
POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU
Manas nesteidzīgi vēlās brokastis! Brīvs rīts no treniņiem nozīmē, ka varu pagulēt mazliet ilgāk un pagatavot kalorijām bagātas brokastis! Arī šodien izvēlējos izmantot Brīvās vistu olas, ko piedāvā Balticovo, kuras garšo lieliski! Ceptas olas - paprikas formā ar bekonu, biezpienu un rudzu maizi!
SASTĀVDAĻAS:
- 3 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
- 150 g cukini, gabalos
- 150 g gailenes
- 100 g keila lapas, saplēstas gabalos
- 1 liela ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
- svaigs timiāns, oregano
- 2 olas
- čili, ja vēlas
- 80 g polentas
- 350 ml karsta ūdens
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipair pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Katlā vāri ūdeni, kurā liksi vārīties olas.
- Kamēr ūdens vārās, pannā sakarsē eļļu. Liec cukni ar gailenēm un garšaugiem, un uz vidēji lielas liesmas cep, kamēr gandrīz gatavi. Pieliec keila lapas, ķiploku, sāli, piparus un turpini cept uz nelielas liesmas kamēr gatavs.
- Kad ūdens uzvārījies, nogriez nelielu liesmu, lai viegli burbuļo un pieliec 1 ēd.k baltvīna etiķa. Bļodā lēnām iesit olu. Katlā ar dakšiņu uztaisi virpuli un tam pa vidu ieslidini olu un ļauj, lai saķeras kopā un izveidojas apkārtējā baltā kārtiņa. Blakus ieslidini otru olu (arī no trauciņa). Vāri kādas 3-4 minūtes, lai dzeltenums vēl iekšā ir mīksts (pārbaudi ar putu karoti lē'm izcļeot un pataustot dzeltenma daļu). Izcel ārā.
- No katla izlej ūdeni un izmantojot to pašu ielej polentai paredzēto karsto ūdeni. Maisot ar karoti pieber polentu un turpini maisīt kamēr tā gatava (pēc ražotāja norādījumiem). Pieber nedaudz sāls.
- Pasniedz traukā liekot polentu, pa virsu cukini ar gailenēm un tad olu. Uzber piparus un ja vēlies čili.
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI