Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!
Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!
ZIGISMUNDS SIRMAIS
Vieglatlēts, šķēpmetējs
TUNČA SALĀTI
Starp saspringtajiem treniņiem ir ļoti svarīgi uzņemt visas svarīgās uzturvielas. Šodien atspoguļoju savu ideju par to, kā olas var izmantot ēdienos. Tunča salāti kā viegla uzkoda starp treniņiem. Esmu priecīgs, ka Balticovo piedāvā olas , kuras dēj vistas kuras dzīvo brīvībā, jeb tās saucamās brīvo vistu olas! Ļoti svarīgi sportistu uzturā ikdienā ir iekļaut olas! Un vēl jo vairāk kvalitatīvas!!! Tapēc es esmu 100% par šīm olām!
SASTĀVDAĻAS (2 PERSONĀM):
- 1 bundžiņa tunča savā sulā (~ 200g)
- 120 g svaigu salātlapu dekorēšanai
- 2 cieti novārītas olas (pa olai cilvēkam)
- 2 saujas ķiršu tomātiņu vai 2 lielāki tomāti
- ½ sarkanā sīpola
- ½ garā gurķa vai 2 īsie gurķi
- 1 liels tomāts
PAGATAVOŠANA:
Tomātus un gurķus sagriež gabaliņos un liek bļodā. Sīpolu nomizo, sagriež. Olas nomizo, sagriež kubiciņos.Tuncim notecina lieko sulu, sadala mazos gabaliņos un un pievieno pie citām sastāvdaļām bļodā. Pēc vēlēšanās pievieno majonēzi, krējumu un garšvielas. Lielāko tomātu sagriež daiviņās, apakšējo daļu atstājot līdz galam nesagrieztu, izņem mīkstumu, izkārto uz šķīvja un pilda ar salātiem, kā parastā bļodiņā šķīvim pa vidu!
Lai labi garšo!
Saite uz Zigismunda Sirmā publiāciju.
- OLGA ELSTE PASTA AR PORTOBELLO SĒNĒM UN OLAS DZELTENUMU ĒRIKS DREIBANTS OLA MUNDIERĪ AR JAUNIEM KARTUPEĻIEM UN GAILENĒM
- OLGA ELSTE VASARAS DĀRZEŅI AR KAZAS SIERU UN OLU ĒRIKS DREIBANTS GOGELMOGELIS AR SVAIGĀM OGĀM
- LAURA GRĒVIŅA OLAS AR GRIĶU PĀRSLĀM UN GAILENĒM ĒRIKS DREIBANTS GIN FIZZ
- LAURA GRĒVIŅA VASARAS SALĀTI AR TUNCI BRIGITA DAMBE GRIEĶU BURGERI AR VĒRŠACI
- ANNIJA APSĪTE CHAMPIGNON QUICHE JEB KO DARĪT, KAD MĀJĀS DAUDZ OLU BRIGITA DAMBE BRĪVDIENU RĪTU PLAUCĒTĀS OLAS
- ANNIJA APSĪTE SĀLĪTAS ĶILAVAS AR OLĀM ILZE LIPSKA VASARAS LAPU SALĀTI AR VĀRĪTĀM OLĀM
- DANA ROŽLAPA BURKĀNU KĒKSS ILZE LIPSKA OLU SALĀTI - KĀ BĒRNĪBĀ
- DANA ROŽLAPA RIKOTAS PANKŪKAS AR SVAIGO PLŪMJU MĒRCI SANTA MATULE BANĀNU PANKŪKAS
- ZIGISMUNDS SIRMAIS TUNČA SALĀTI SANTA MATULE VESELĪGĀ PĒC-SACENSĪBU UZKODA
- ZIGISMUNDS SIRMAIS UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU ANSIS KLINTSONS SALĀTI AR VĀRĪTU OLU
- UNA ULME OLU MASKAS SEJAI UN MATIEM ANSIS KLINTSONS GRAUDU RIKA AR VĀRĪTU OLU UN ZAĻUMIEM
- KATRĪNA PURIŅA-LIBERTE TIRAMISU AR OGĀM ANASTASIJA MARUTA VEĢETĀRIE TAKO AR OLU
- SIGNE MEIRĀNE POLENTA AR DĀRZEŅIEM UN BEZ MIZAS VĀRĪTU OLU LĪNA MŪZE AR TĪTARA GAĻU UN SPINĀTIEM PILDĪTS TOMĀTS AR OLAS CEPURĪTI
- PAULA ROZE SILTI SVAIGIE VISTAS SALĀTI LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI
- ANASTASIJA MARUTA VESELĪGAIS OLBALTUMA DZĒRIENS PĒC TRENIŅA LĪNA MŪZE CEPTAS OLAS PAPRIKAS “ FORMIŅĀ” AR BEKONU, BIEZPIENU UN RUDZU MAIZI