Ola - vairāk nekā tikai brokastīs! Šis brinišķīgi daudveidīgais un tik ļoti mainīgais produkts ļauj mums paspert soļi tālāk un visdažādākajos veidos to pievienot jebkurā dienas laikā baudāmiem ēdieniem!

Pievieno olu salātiem, svaigiem vai pagatavotiem dārzeņiem, sacepumiem un tik daudz kam citam! Iedvesmai piedāvājam #pieliecolu draugu brīnumgardās receptes!

ZIGISMUNDS SIRMAIS
Vieglatlēts, šķēpmetējs

UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU

Starp saspringtajiem treniņiem ir ļoti svarīgi uzņemt visas svarīgās uzturvielas. Šodien atspoguļoju savu ideju par to kā olas var izmantot ēdienos. Kraukšķīga uzkoda starp treniņiem manā gaumē! #bekons #uzkoda #pieliecolu

Esmu priecīgs, ka Balticovo piedāvā olas, kuras dēj vistas, kas dzīvo brīvībā, jeb, tās saucamās, brīvo vistu olas! Ļoti svarīgi sportistu uzturā ikdienā ir iekļaut olas! Un vēl jo vairāk - kvalitatīvas!!! Tapēc es esmu 100% par šīm olām!

KAS NEPIECIEŠAMS:

  • 2 sviestmaižu šķēles
  • 2 olas (labāk Balticovo)
  • 4-6 bekona sķēles (atkarībā cik grib daudz uzlikt uz sviestmaizes, manuprāt, jo vairāk jo labāk)
  • cepampapīra loksne
  • karsta cepeškrāsns ar cepešpannu

PIEDEVAS:

Tas atkarīgs no tā, ko kārojas piekost klāt - tomāti, gurķi, paprika!

KĀ PAGATAVOT:

Sviestmaižu šķēlēm pa vidu izgriezt apli, to var darīt ar nazi, vai karoti, ja maize ir mīksta! Tad uzkarsējam cepeškrāsni līdz 180 grādiem! Uz cepešpannas uzliekam cepampapīra loksni, un uz tās - sagatavotās sviestmaižu šķēles! Pārliekam bekonu pāri maizītēm, kādā izvietojumā gribas - man šoreiz sagribējās krustiņā! Tad pāri bekonam aplī iesit olu, un pannu liek cepties cepeškrāsnī.

CIK ILGI JĀCEPJ?

Tas ļoti atkarīgs no cepeškrāsns. Man sanāca +/- 10 minūtes!

Piedevas paši pēc savas izvēles izkārtojiet uz šķīvja!
Lai labi garšo!

Saite uz Zigismunda Sirmā publiāciju.

UZKODA STARP TRENIŅIEM – MAIZĪTES AR OLU UN BEKONU